ÇIKARSA TEZKERE BİLAL GİTSİN ASKERE

ÇIKARSA TEZKERE BİLAL GİTSİN ASKERE

Antalya'da meslek örgütlerinden ortak protesto

ANTALYA’da TBMM’deki Irak ve Suriye için düzenlenen tezkere görüşmelerini protesto eden grup, ‘Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere’ sloganı attı.

"ÇIKARSA TESKERE BİLAL GİTSİN ASKERE SLOGANLARI"

Antalya’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İsçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Irak ve Suriye tezkeresini protesto etti. Kazım Özalp Caddesi’nde bir araya gelen grup, AKP hükümetine alkış ve ıslıklarla tepki gösterdi. Buradan Attalos Heykeli’ne yürüyen grup, ‘Çıkarsa tezkere Bilal gitsin askere’, ‘Savaş tezkeresine hayır’ sloganı attı. Grup, ‘AKP hükümetinin IŞİD’e destek tezkeresine hayır’ pankartı açtı.

BASIN AÇIKLAMASI

Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları dışındaki askeri operasyona dahil olmasına karşı olduklarını söyledi. Ayar, “AKP hükümeti Suriye ve Irak’ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen savaş tezkeresini meclise getirmiştir. Biz DİSK, KESK, TMMOB, TTB emek ve meslek örgütleri olarak hükümete Irak ve Suriye’ye savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız. Bu tezkerelerin TBMM’den onay almasını istemiyoruz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı