Cihatçılar, Türkiye’de halkı ölümle tehdit etti

Cihatçılar, Türkiye’de halkı ölümle tehdit etti

Adana’nın bazı mahallelerinde bildiri dağıtan küresel cihatçı çeteler, Türkiye’de Suriye halkına ve Esad rejimine destek verenleri, başlarını keserek ölümle tehdit etti.

Suriye’de rejime karşı saldırılar yapan küresel cihatçı çeteler, Adana ve çevre illerde dağıttıkları bildirilerde, Esad rejimine destek verenlerin  “başlarının Allah yolunda kesileceği” tehdidini savurdu.

Adana’nın Mirzaçelebi, Kocavezir,  Küçüksaat Meydanı,  Kuruköprü Meydanı ve Meydan mahallesindeki evlere ve işyerlerine dağıtıkları bildiri  ‘ Bismillahirahmanirahim’  ile başladıktan sonra, nefret ve tehditle son buluyor.

'KUTSAL SÜNNİ DEVLETİ'

Muaz El Hatip Tugayı adına dağıtılan bildiri aynen şöyle deniyor:  “Övgü ve Hamd Allaha mahsustur. Zalim, kafir Esed ve onun işbirlikçilerine lanet olsun. Bizler Allah yolunda cihat etmiş ve şehitlikle nasiplenmiş Şeyh Muaz El Hatip taburunun askerleri olarak Esed ve İşbirlikçilerine sesleniyoruz.

Kâfire destek vermeyin. Allah yolunda olun, yoksa başınız bedeninizden Allah yolunda kesilecektir. Sen Esed köpeğinin salyasıyla abdest alan kâfir, Suriye kutsal Sünni devletinin toprakları sizin dökülen kanlarınızla yunup, arınacak, yüce Allahın kolumuza vereceği kuvvetle hepinizin sonu yakındır.”

ALEVİLERE ÖLÜM TEHDİDİ

AKP Hükümeti’nin Suriye Ulusal Koordinasyon Başkanı seçtiği Muaz El Hatip tugayları adına dağıtılan bildiri de Esad rejimine ve Suriye halkına destek veren Alevi yurttaşlar ve savaş karşıtları ölümle tehdit ediliyor.

CİHATÇILAR KOLLANIYOR

İlk kez Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına dönük dağıtılan ve Arapça ve Türkçe olarak kaleme alınan bu bildiri halkta tedirginlik ve tepki yarattı. Bölgede rahatça hareket eden, istedikleri yere istedikleri zaman gidebilen, AKP iktidarı tarafından korunup, kollanan küresel cihatçı güçlerin, halka dönük bu tehditlerine karşı devletin harekete geçmesi istendi.