CHP'YE ŞOK SANSÜR

CHP'YE ŞOK SANSÜR

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sansüre takıldı

Kılıçdaroğlu’na toplu sansür

Yolsuzlukları kapatmak için yargıya, hukuka, demokrasiye ağır darbeler indiren AKP iktidarı işi ana muhalefet partisi liderine tam sansür uygulatmaya kadar vardırdı. AA CHP grupubunu haber yapmadı


Yolsuzlukları kapatmak için yargıya, hukuka, demokrasiye ağır darbeler indiren AKP iktidarı işi ana muhalefet partisi liderine tam sansür uygulatmaya kadar vardırdı. Devletin ajansı, tarihinde görülmemiş bir skandala imza atarak CHP liderinin konuşmasını vermedi; üç büyük gazete, konuşmaya ilişkin haberi internet sitelerinde ana sayfadan yayınlayamadı. Olay, CHP liderinin niye yumruklu saldırıya uğradığına da işaret ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta uğradığı yumruklu saldırıya uğradığı grup toplantısı konuşmasını kısa kesmişti. Kılıçdaroğlu’nun bu haftaki CHP Meclis Grubu toplantısında daha kapsamlı bir konuşma yapması bekleniyordu.

Kılıçdaroğlu, beklendiği gibi bugün 13.00’te başlayan grup toplantısında çok sert bir konuşma yaptı. Ancak halkın parasıyla yayın yapan Anadolu Ajansı (AA) tarihinde ilk kez bir ana muhalefet liderinin konuşmasını haber olarak yayınlamadı. CHP’nin ana sitesinden yapılan açıklamaya göre; AA, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın grup konuşmasını 12 flaş başlıkla abonelerine duyururken, Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını tek bir flaş başlıkla bile abonesi olan televizyonlara, gazetelere, gazetelere, radyolara, internet sitelerine haber olarak geçmedi, görüntüleri servis etmedi.

AA’nın hükümetin emriyle Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını haber olarak geçmediği kuşkusu ortaya çıkarken, benzer bir durum, iktidarın ağır baskısı altında olan merkez medya içinde yer alan Hürriyet, Milliyet, Vatan gazetelerinin de haber sitelerinin ana sayfalarında Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasına ilişkin hiçbir haberin olmaması dikkat çekti.

Bu haberin hazırlandığı saat 17.00 sıralarında, Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını bitirmesinin üzerinden 3 saat gibi çok uzun bir süre geçmesine karşın Hürriyet’in değil ana sayfa, içerideki “gündem” sayfasında da herhangi bir haberin olmadığı görüldü. Milliyet ve Vatan ise konuşmaya ilişkin haberi iç sayflardan verdi. Vatan’ın Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını “gündem” sayfasında, orta sıralarda mümkün olduğunca görülmeyecek bir biçimde vermesi dikkate çekti.

Hem AA’nin hem de merkez medyanın haberleri vermemesi ya da gizlemeye çalışması AKP Hükümeti’nin Kılıçdaroğlu’nun sansürleyerek susturma kararı aldığını gösteriyor. Bu da Kılıçdaroğlu’na geçen hafta yapılan yumruklu saldırının arkasında AKP’nin olduğu, hükümetin Kılıçdaroğlu’nu bu yolla gözdağı verip susturmaya çalıştığı kuşkusunu iyice güçlendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı