CHP'NİN KUBİLAY YÜRÜYÜŞÜNDE "HIRSIZLIK" PANKARTLARI

CHP'NİN KUBİLAY YÜRÜYÜŞÜNDE "HIRSIZLIK" PANKARTLARI

Kubilay’ın şehit edilmesini protesto amacıyla Beyoğlu Tüneli’nden Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Gençlik Örgütü üyesi bir grup, kamuoyunda Menemen Olayı olarak bilinen Asteğmen Kubilay’ın şehit edilmesini protesto amacıyla Beyoğlu Tüneli’nden Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

17-25 ARALIK YOLSUZLUK PANKARTLARI

Geçtiğimiz hafta sona eren ‘Yerli Malı Haftası’ yazılı pankart açan grup üyeleri, pankartta yer alan tarihle de 17-25 Aralık olaylarına gönderme yaptı.

Tünel Meydanı’nda toplanan CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü üyesi bir grup, 23 Aralık 1930 tarihinde İzmir’in Menemen İlçesi’nde gerçekleşen olayda, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilmesini protesto amacıyla saat 20.30’da Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde, gerçekte, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan ‘Yerli Malı Haftası' kutlaması görünümü verilmiş ve üzerinde “Unutma Hatırla 17-25 Aralık Yerli Malı Haftası” yazılı pankart taşıyan grup üyeleri, yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar attı.

BAŞKANDAN AÇIKLAMA

Galatasaray Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından konuşan CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü Başkanı Recep Karakoç, şunları söyledi:

“ Ülkemizin bir çok yerinde zulüm devam ediyor. Bugün, Doğu’da, insanlar evlerinde otururken katlediliyor. Evinde yaşarken Dilek Doğan katlediliyor. Biz CHP’nin gençlik örgütleri olarak hiçbir zaman bu zulmün yanında durmayacağız. Bu faşizmin karşısında duracağız ve her zaman sesimizi çıkaracağız. Bugün, CHP gençleri olarak her birimiz birer Kubilayız, her birimiz birer devrimciyiz, her birimiz birer yurtseveriz.

PARALARI ÇALANLAR YERİNE

Geçen sene bir operasyon gerçekleştirildi. Tüm dünyada gündeme geldi. Gündeme gelirken, operasyonda adı geçenler değil, paraları çalanlar değil, operasyonu organize eden polisler gözaltına alındı. O günden bu güne, yolsuzluğa adı karışan hiçbir görevli tutuklanmadı, gerekli cezalar verilmedi. Hatta maalesef bu arkadaşlar meşrulaştırıldı. Biz hiçbir zaman hırsıza hırsız demekten vazgeçmeyeceğiz. Biz hiçbir zaman doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz.”

Eyleme destek veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise “Bugün devrim şehidimiz Kubilay’ın ölümünün 85’inci yılında irtica iktidarda. İrticayı hiçbir yerde aramayalım. İrtica ülkenin her tarafını sarmış durumda. Bu sebepten dolayı devrim şehitlerinin önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. 17-25 Aralık operasyonu Türk siyaset tarihinin en büyük rüşvet, yolsuzluk operasyonudur. 17-25 Aralıkta hırsızlık yapanlar, yolsuzluk yapanlar ödüllendirildi. 17-25 Aralık hırsızlık ve yolsuzluk operasyonunda görevini yapan Cumhuriyet savcıları, görevini yapan emniyet mensupları şu anda Silivri cezaevlerinde.

HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK

Hiçbir dinde, hiçbir ahlakta, hiçbir pozitif hukuk düzenlemesinde hırsızlığın ve yolsuzluğun ödüllendirildiği bir ülke yoktur. Hırsızlık ve yolsuzluk, çürümüş, adeta gırtlağına kadar iktidar bu yolsuzluğa bulaşmıştır. Hatırlarsınız, sayın Davutoğlu şeffaflık yasasını getireceklerini söyledikleri zaman sayın Cumhurbaşkanı ne demişti? ‘Biz il başkanı yapabilecek insan bulamayız’ demişlerdi. Biz yolsuzlukla, rüşvetle mücadele edeceğiz, Cumhuriyet değil AKP yıkılacak” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı