CHP'Lİ TANAL'DAN YALOVA SONUÇLARI

CHP'Lİ TANAL'DAN YALOVA SONUÇLARI

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Yalova'daki oy dağılımını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İl Seçim Kurulu'ndan aldığını belirttiği bilgiye göre Yalova’da seçimi CHP'nin Ak Part'den 228 oy fazlalığıyla seçimi kazandığını belirterek, "CHP, Yalova’daki seçimleri kazanmıştır. Yalova'ya ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SANDIĞI. SEÇİM KURULUNA AK PARTİ TEMSİLCİSİNİN GETİRDİĞİ İDDİASI

Tanal açıklamasının devamında 1205 nolu sandığın seçim kuruluna sandık kurulu başkanı değil AK Parti’nin temsilcisinin getirdiğini söyledi. Tanal, “Bunu bizzat kendim yakaladım ve tutanakla belgeledim. Bununla ilgili itirazlarımızı yapıyoruz. Ancak çalışmalarımız bu konuda diğer sandıkta da devam ediyor. Şu ana kadar AKP’nin bir itirazı yok. AKP'nin yaptığı herhangi bir itiraz yok. Ama bu yapmama anlamına da gelmez. Yapabilirler de. Meşru zeminlerde hak arayışına saygı duymak lazım. Şu anda sonuç bu şekilde. Buradaki fark 228, bizim ıslak imzaların toplamında 416 fark var. Buna ilişkin arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapacaklar” diye konuştu. Seçimi kazanan CHP'lilerin kutlamaları gece geç saatlere kadar sürdü.

yalsovasonuc.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ COŞKUN: İTİRAZDA BULUNMADIK

Bu arada AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun telefonla yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına resmi olarak bir itirazda bulunmadıklarını belirtti. Coşkun, “Genel merkezimiz değerlendirme yapacak. Elimizde itiraz edebileceğimiz doneler neler bunlara bakacağız. Salı akşamına kadar itiraz süremiz var. İyi bir değerlendirme yaptıktan sonra karar vereceğiz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın verdiği bilgiye göre Yalova'da partilerin almış olduğu oylar şöyle:

"AK Parti 28 999, CHP 29 227, DSP 15, DYP 21, BBP 282, DP 209, MP 16, SP 566, HAK-PAR 39, LDP 11, BTP 38, HDP 623, MHP 843. Toplam 60 889."

Kaynak:Haber Kaynağı