CHP'Lİ SALMAN: SEÇİM İÇİN İMZAYA HAZIRIM

CHP'Lİ SALMAN: SEÇİM İÇİN İMZAYA HAZIRIM

YALOVA Belediye Meclisi tartışmalı 30 Mart yerel seçimlerinden sonraki ilk meclis toplantısını...

YALOVA Belediye Meclisi tartışmalı 30 Mart yerel seçimlerinden sonraki ilk meclis toplantısını çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştiremedi. Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, "Çok istiyorlarsa 1 Haziran’daki seçimin altına imza atmaya 2 sefer hazırım. 'Hodri meydan' diyorum Yakup Koçal’a" dedi.

Yalova Belediye Meclis Toplantı Salonu’ndaki ilk oturumda CHP grubu hazır bulunurken AK Parti'liler aldıkları grup kararı gereği toplantıya katılmayınca, çoğunluk sağlanamadı. Bu nedenle de Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, toplantıyı 14 Nisan Pazartesi günü saat 15.00’e erteledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Partili Yakup Koçal’ın yaşama geçirdiği, kendisinin ise göreve başlayınca iptal ettiği, kısa adı ZAMBAK olan, 'Zamandan ve Mekândan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi' için kendisini cehaletle suçlayan Yakup Koçal'a yanıt verdi.

"ZAMBAK projesi dünyanın hangi yerinde, hangi kurumunda, hangi şirketinde ve nasıl uygulanıyormuş ben gerçekten merak ediyorum" diyen Vefa Salman, şunları söyledi:

"Sayın Yakup Koçal 'ütopik projeleri' çok sever. Gece evinde rüyaya yatar, rüyasında gördüğü projeyi uygulamaya geçirir. Bu acı gerçeği söylemek durumundayım. ZAMBAK projesi maalesef belediye personelini laçka duruma getirmiş. Ben aday adayıyken ve adayken belediyeyi gezdim. Bir önceki meclis üyeliği yaptığım süreçle arada uçurum var. Ben personeli toplayıp, herkesin mesai saatlerine riayet etmesi gerekir dediğim halde belediye başkan yardımcısı arkadaşlarımızla belediyeyi gezdiğimizde saat 9.00’da mesaiye gelmeyen arkadaşlarımız vardı. Hiçbir şey artık eskisi gibi gitmeyecek. Belediyedeki bu hantal yapı sonlandırılacak. Bunu zaten zaman içinde herkes gözlemleyecek. Benim kabullenemediğim bir durum da var. Sayın Yakup Koçal bir ara, belediyenin büyük geldiğini söylemeye başlamıştı. Şunu o zaman anlayamamıştım. Zabıta birimi dışarıda, derme çatma bir binada. Fen İşleri Müdürlüğü yemekhaneden bozma bir yerde görev yapıyor. Hacımehmet Ovası’ndaki garaj sefil halde. Ben ilk defa kamu binasının büyük geldiğini ondan duydum. Onun derdi pazarlamak, satmaktı. ZAMBAK projesini iptal etmek gericiliktir, acemiliktir, cehalettir diyorsa ben belediyenin, kamunun, Yalova’nın, Yalovalının parasını onlar gibi çarçur etmeyeceksem, belediyelerin halkın paralarıyla seçim döneminde trilyona varan yemek yedirmeyeceksem, 40 bin liralık şemsiye almayacaksam. Kitap adı altında Kuran-ı Kerim alıp İslam dinini siyasete alet etmeyeceksem, ki bunların hiçbiri olmayacak. Ben cehaleti kabul ediyorum. Ben buradaki rant çetesini dağıtmaya geldim. Yalova da bana inandı, güvendi. Bu yetkiyi verdi. Ben daha önceki Belediye Başkanı Barbaros Bincioğlu’nun en muhalifiydim ama iki projesiyle ilgili her zaman her yerde şunu söyledim: Birincisi TİGEM sahilinin halka açılması, ikincisi Yürüyen Köşk’ün Yalova’nın markası yapılmasıydı. Bunlar geldi belediyeyi gerçekten çiftliğe çevirdiler. Yürüyen Köşk’ün marka değerini dibe vurdurdular. Kendileri gelince mübah, ZAMBAK’a biz neşter vurunca gericilik oluyor. Gericiliğe geldiğiniz zaman Vefa Salman mı, Yakup Koçal mı gerici Yalova halkı çok iyi biliyor. Hiç merak etmesin."

AK Parti’nin seçim itirazlarını da değerlendiren Salman, şöyle devam etti:

"O ZAMBAK’ı bıraksın da seçimde hileli kullandırdığı oyların hesabını versin. Tutup da ondan sonra bana ve partime mesnetsiz iddialarda bulunmasın, çamur atmasın. Çok istiyorlarsa 1 Haziran’daki seçimin altına imza atmaya 2 sefer hazırım. 'Hodri meydan' diyorum Yakup Koçal’a. Bu seçmen bu Yalova, 30 Mart’ta Yakup Koçal’a en güzel cevabı vermiştir. Gerekirse 1 Haziran’da daha da sert bir cevabı vereceğine eminim. Benim devam eden projelerle ilgili eğer doğruysa sonlandırmakla ilgili bir niyetim yok."

 

CHP'Lİ SALMAN: SEÇİM İÇİN İMZAYA HAZIRIM

Kaynak:Haber Kaynağı