CHP'li Mustafa Balbay: Başka Bir Trene Bin Ali

CHP'li Mustafa Balbay: Başka Bir Trene Bin Ali

.

 CHP'li Mustafa Balbay: Başka Bir Trene Bin Ali

Mustafa Balbay, İzmir'de yerel seçimleri Aziz Kocaoğlu'nun kazanacağını öne sürdü, Binali Yıldırım'a ise "Ben kendisine 'Başka bir trene bin Ali' diyorum" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir'de 30 Mart'taki seçimi yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kazanacağını öne sürdü, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a, "Ben kendisine 'Başka bir trene bin Ali' diyorum" dedi.


"TARIM İTHALATI YAPILIYOR"


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir'in Aliağa, Kınık, Dikili, Bergama, Foça ilçeleriyle başlayacağı yerel seçim çalışmaları öncesinde partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in de yer aldığı toplantıda konuşan Balbay, Bakırçay bölgesinde tarımla uğraşanların sorunlarını, tarım yazarı, gazeteci Ali Ekber Yıldırım ile birlikte dinleyeceklerini belirtti. Türkiye'nin 100 milyon insanı doyurabilecek tarım kapasitesine sahip olduğu belirten Balbay, 75 milyonun doyması için bile ithalat yapıldığına dikkat çekti. Balbay, İzmir'de, CHP'li belediye başkan adaylarının ve başkanlarının yardımcısı olmaya talip olduğunu söyledi.


GİZLİ BİLGİ VE BELGE BULUNDURMA DAVASI


İzmir'de gizli askeri bilgi ve belge bulundurma davasını da değinen Mustafa Balbay, duruşmayı izlediğini, iddianameyi okuduğunu belirterek, "Bütün davalar bana tanıdık geliyor. Ruhu aynı. Hepsinde sahte deliller oluşturulmuş, yeniden düzenlenmiş. TÜBİTAK'ın bile 'Bu delillerle oynanmış' dediği bir ortamda bu kararlar alındı. Öncelik özgürlükler. Devamında da bu davaların dosyalarına bir bilirkişi ya da yargının gerekli göreceği bir heyet tarafından bakılmasını lazım. O zaman bu davaların yeniden yargılanma bir yana çökeceğini düşünüyorum. Bunu, 3 bin saat hakim karşısında kaldıktan sonra kendisine yönelik suçlamalar tam olarak söylenmemiş bir dava sonucunda yargılanan biri olarak söylüyorum" dedi.


'HARAMİLER İKTİDARININ SONA ERECEĞİ BİR SÜREÇ'


Mustafa Balbay, gündemdeki yolsuzluk dosyaları ve soruşturmaların neredeyse faili meçhul denebilecek belirsizliğe sürüklendiğini öne sürerek, "Dosyanın açılıp yolda şekil değiştirdiği, kiminin kapatıldığı bir dönemdeyiz. Kendi içlerindeki çatışmayı hukuk üzerinden yapıyorlar. Hukuksuzluğa uğramış ve herkesin adil yargılanmasını isteyen bir kişi olarak burada çifte standartlı davranamam. Ancak öyle bir seyir izlemeye başladı ki Hükümetin bir tehdit aracı haline de getirildi. Ben bu sürece doğru yanlış tarafı diye bakmıyorum. Bu haramiler iktidarının sona ereceği bir süreç diye düşünüyorum" dedi.


'BAŞKA TRENE BİN ALİ'


Balbay, İzmir'de 30 Mart'taki seçimi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kazanacağını öne sürerek, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a, "Aziz Kocaoğlu'nun belediye başkanlığı seçimini kazanacağını yeni projeleri uygulamakta olduğunu görüyorum. Ben kendisine 'Başka bir trene bin Ali' diyorum" sözleriyle mesaj verdi.

'GÖZÜNÜZ DOYSUN BAŞBAKAN'


CHP İzmir Milletvekili Balbay, basın mensuplarının sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Urla'da SİT alanına yaptırdığı öne sürülen villalar için şunları söyledi:

"Başbakan'ın villasının olmadığı yerler diye sıralama yapacağız. Padişahın bile memleketin belli yerlerinde evleri vardır, memleketin her yerinde villası yoktu. Benim bildiğim Antalya bölgesinde, İstanbul'un değişik yerlerinde Başbakan'ın villaları var. Yılın her günü başka bir yerde yatsa yine boş yer kalacak gibi görünüyor. Urla'da tatil yaptığı yere villa yapıyor. 'Gözünüz doysun Sayın Başbakan' diyeceğim. O konuda da Muharrem İnce'nin çalışması var, para topluyoruz. Ben kitaplarımın telif haklarını verdim. Evim dışında bir şeyim yok, olsa 'Burada da kalın' diyeceğim. Başbakan'ın bu kadar yoğun malda mülkte gözünün olması... Dozu aşan iktidarlar, başbakanlar vardı. Onları eleştirmiştik ama ben onlardan özür diliyorum. Gerçekten o noktaya geldik şu anda."