CHP'Lİ MUHALİFLERE VE PERİNÇEK'E BÜYÜK ŞOK

CHP'Lİ MUHALİFLERE VE PERİNÇEK'E BÜYÜK ŞOK

2 günlük rüyalarından uyandılar

 

'Aday gösterilmem benim için onurdur'

Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermeyen CHP milletvekilleri bugün toplantı üstüne toplantı yaptı. Toplantıların başlıca gündem maddesi ise Emine Ülker Tarhan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıydı.

Peki, Emine Ülker Tarhan tüm bu yaşananlara dair ne düşünüyor?

Odatv’ye konuşan Emine Ülker Tarhan, “Milletvekili arkadaşlarımın desteği beni gururlandırdı. Halkın beni aday olarak görmesi ve göstermesi benim için onurdur” dedi.

5 VEKİL ŞİMDİ NE YAPACAK

"Odatv CHP içinde nabız yoklayarak Emine Ülker Tarhan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek veren 5 milletvekilinin bundan sonra takip edeceği politikanın peşine düştü."  şeklinde başlık atarak durumu değerlendiren oda tv'nin peşine düştüğü Tarhan adaylığı konusunda akşam saatlerinde gelen haber, oda tv ve diğerlerini  şok edecek cinstendi. CHP'de muhaliflerin cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkan Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na yaptığı açıklamada, "aday değilim" dedi. 

İSYANCI VEKİLLER DİRENECEKLER Mİ

Milletvekilleri aldıkları kararlarla son dönemde genel merkez ve ona yakınlığı ile bilinen yayın organlarında yapılan operasyona karşı yollarına aynen devam edeceklerini ifade ettiler. Milletvekillerinin Emine Ülker Tarhan'ın adaylığı için son ana kadar mücadele edecekleri de öğrenildi.

Haklarında disiplin sürecinin başlatılacağı iddialarına ilişkin ise mevcut çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun parti kurullarında alınmış bir kararla belirlenmediğini hatırlatan vekiller, bu konuda kurullara karşı herhangi bir tepkilerinin olmadığını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararlarına karşı olduklarını belirttiler.

Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinin Anayasal bir hak olduğunu vurgulayan milletvekilleri, kimsenin bu hakkı engelleyemeyeceğini de aktardılar.

 

Ancak CHP'nin Baykal tarafından da desteklenen ulusalcı kanadı ve Doğu Perinçek'in yayın organlarının coşkuları kısa sürdü. Baykal kendisi aday gösterilmeyeceğini anlayınca alternatif adaylara destek vermeyince 21 vekil imzası sağlanamamış oldu. Emine Ülker Tarhan geçte olsa kararını verip aday olmadığını duyurarak CHP misyonu içerisindeki yerini muhafaza etmiş oldu.

TARHAN'IN KARARINI KULKULOĞLU AÇIKLADI

CHP'de muhaliflerin cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkan Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na yaptığı açıklamada, "aday değilim" dedi. 
 
Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, "Sn. Emine Ülker Tarhan’ın adaylığı ile ilgili beni arayan, yazan arkadaşlar. Sn. Tarhan beni aradı ve adaylığının söz konusu olmadığını, kendisinin istemi ve bilgisi dışında gelişen bir olay olduğunu söyledi" ifadelerine yer verdi.

En büyük şoka ise önce İlker Başbuğ ardından Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ve son olarakta Emine Ülker Tarhan adaylığına bel bağlayan Perinçek uğramış oldu. 

DOĞU PERİNÇEK'İN AYDINLIK GAZETESİ BU MANŞETİ ATMIŞTI

10441273_10152472054935516_1414263525870571753_n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı