CHP’den Tayyip Erdoğan’a Al-i İmran’lı yanıt geldi

CHP’den Tayyip Erdoğan’a Al-i İmran’lı yanıt geldi

CHP’den Tayyip Erdoğan’a Al-i İmran’lı yanıt geldiBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, sosyalist Enternasyonal toplantısındaki konuşmasın gerekçe yaparak CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmesine yanıt CHP’li Umut Oran’dan geldi.

CHP’den Tayyip Erdoğan’a Al-i İmran’lı yanıt geldi
“Dünyada yapayalnız bir insansın”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, sosyalist Enternasyonal toplantısındaki konuşmasın gerekçe yaparak CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmesine yanıt CHP’li Umut Oran’dan geldi. “Al-i İmran suresinde Allah şöyle buyurur: "Haydi biraz bildikleriniz hakkında konuşuyorsunuz, ya hiç bilginiz olmayan şey hakkında niye konuşuyorsunuz?” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Erdoğan için “Elinden ödül aldığın insanlara arkanı döndün, orada da çark ettin, dünyada yapayalnız bir insansın” ifadesini kullandı.


Kendisine yakışan üslupla eleştirmiş yine
Erdoğan’ın sözlerine üzerine yazılı açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, “Tayyip Erdoğan bugün, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sosyalist Enternasyonal Toplantısı’ndaki konuşmasına değinerek kendisine çok yakışan üslubuyla yine bir eleştiride bulundu” dedi. Oran’ın açıklaması şöyle:

Al-i İmran suresini anımsattı
 Tayyip Erdoğan diyor ki: “Üyeler bu yoldaşın kendi ülkesinden bile haberi yok diyerek kıs kıs gülmüşlerdir.” Al-i İmran suresinde Allah şöyle buyurur: "Haydi biraz bildikleriniz hakkında konuşuyorsunuz, ya hiç bilginiz olmayan şey hakkında niye konuşuyorsunuz?" Tayyip Erdoğan biraz bildikleri hakkında da konuşuyor, hiç bilmediği şeyler hakkında da konuşuyor.

 
Ama madem merak ediyor, öğretelim. Sayın Tayyip Erdoğan, Sosyalist Enternasyonal'de bizi ayakta alkışladılar.  Bizim yoldaşlarımız “sıcak paraya dayalı rant ekonomileri"nden değil, herkesin iş ve aş bulabildiği, istihdam yaratan üretim ekonomilerinden yana. 


Kimsenin Erdoğan’ı övdüğü yok
Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Tayyip Erdoğan da aynen böyle. Övülmek istiyor ama kimsenin de Tayyip Erdoğan'ı övdüğü yok.
Dünyadaki yoldaşlarımız Türkiye’nin gidişatından rahatsız. Ezeli, ebedi, ilelebet başkanlık rejimi tartışmasından, kuvvetler ayrılığı ilkesi ile ilgili tartışmadan, kurulduğu günden bu yana rotası çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak olan Türkiye’nin rotasını otoriter bir rejime doğru çevirmeye çalışmasından rahatsız.

 
Tayyip Erdoğan şimdi haset ediyor
Bu zamana kadar da bunu ifade ettiler. Sosyalist Enternasyonal bu tarihe kadar Atina'da, Kosta Rika'da ve Güney Afrika'da manifesto gibi üç tane deklarasyon yayınladı. Tutuklu milletvekillerinden, yargının bağımsızlığını kaybetmesinden dolayı AKP'yi uyardı. 
Tayyip Erdoğan bir zamanlar "CHP'yi atın biz katılalım" diye Sosyalist Enternasyonal kapılarında geziyordu, oralardan tokat gibi cevap aldı, şimdi haset ediyor.
 

Hatırlatmak istiyorum, Güney Afrika’da yapılan kurultay’da CHP Genel Başkanı üyelerin yüzde 87’sinin oyuyla, en çok oy alan beş kişiden biri olarak Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Lizbon’da yapılan konsey toplantısında da ben Sosyalist Enternasyonal’in en önemli organı olan Etik Komite’ye seçildim. Senegal’den, Güney Afrika’ya, İtalya’dan, Portekiz’e kadar tüm dünyadaki sol, sosyal demokrat partiler bize güçlü bir destek verdi. 

 
Bizde bir laf vardır, bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim derler. Bizim arkadaşlarımız, dostlarımız işte dünyadaki en ilerici, en demokrat, en aydınlık partiler.

 
Dünyada yapayalnız bir insansın
Tayyip Erdoğan’ın dünyada karşılığı ne? Tayyip Erdoğan nerede böyle bir destek görebildi? Karşılıksız çek gibi dünyada geziyor.  AKP Genel Başkanı’na bir tavsiyem var. Dünyadaki dostlarına bak Tayyip Erdoğan, nerede otoriter rejim varsa orada kendine dost arayışı içerisindesin. Nerede anti demokratik bir yapı var, orada senin karşılığın var.  Senin dostların tarihin çöplüğüne gittiler. İşte senin arkadaşların Mübarek’ler, Kaddafi’ler, pili bitmiş monarşiler. Sen onların bile arkasında duramadın, elinden ödül aldığın insanlara arkanı döndün, orada da çark ettin, dünyada yapayalnız bir insansın.
Aynı anda Irak, İran, İsrail, Suriye ile dünyada kavgalı olan tek yönetim senin yönetimin. Kardeş millet Azerbaycan ile Türkiye arasına kırgınlık koyan da sensin, Kafkasya politikasında karşılık bulamayan da sensin. El kapılarında “ne olur bizi Şangay beşlisine alın” diye geziniyorsun. Halin ortada. Ne ABD’de karşılığın var, ne Avrupa Birliği’nde. 

 
Sen BM’de konuşurken, Filistin temsilcisi bile seni dinlemedi. Bugün CHP Genel Başkanı konuştuğu zaman yüzlerce ülkenin temsilcisi dinliyor, ayakta alkışlıyor.
 

Sadece senin karneni okuyoruz
AKP Genel Başkanı elbette böyle bir şeyi kıskanacak. Bu haseti içinde taşıyacak. Ona bir tavsiyem var. Eleştirilmekten bu kadar utanma. Gerçeklerin bu kadar kötü olmasından utan.  Çünkü biz senin ortaya koyduğun karneyi okumaktan başka bir şey yapmıyoruz.