CHP'den SÖZCÜ'ye Şok Ambargo

CHP'den SÖZCÜ'ye Şok Ambargo

.

 

SÖZCÜ'YE CHP'DEN BÜYÜK ŞOK

AKP iktidarına karşı en sert muhalefeti yapan Sözcü Gazetesi büyük bir şok yaşıyor. Az önce internet sitesinden çok ilginç bir fotoğrafla yaşadığı şoku haberleştiren Sözcü, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye yapacağı ziyaretde kendilerine ambargo uyguladığını iddia etti.Tüm muhalif kesimlerde şaşkınlık yaratan bu iddia doğruysa, CHP'nin neden bu şekilde davrandığı büyük bir merak konusu olacak. Sözcünün iddialarına göre, TGRT ve Zaman gurubuna bile davetiye çıkaran CHP'nin Sözcü'yü dışlamasını nasıl açıklayacağı anlaşılır gibi görünmüyor. 10 yıldır basının yaşadığı baskı ve sindirme ortamında cesaretli haberciliği ile büyük bir okur kitlesine ulşan Sözcü gazetesine CHP'nin ambargosu arkasında ne olduğu henüz anlaşılamadı.

SÖZCÜ'DEN SİTEM DOLU HABER

Olayı sitem dolu bir içerikle duyuran Sözcü'nün haberi şu şekilde
CHP, Türkiye’nin en çok satan 3’üncü gazetesi SÖZCÜ’yü, Amerika’ya yapacağı geziye almadı Aynı tavrı Erdoğan ve AKP’liler de uyguluyor!..
ULU Ön­der Ata­tür­k’­ün kur­du­ğu CHP, Ata­türk il­ke­le­ri ışı­ğın­da ya­yın ya­pan SÖZ­CÜ­’ye, tıp­kı AKP gi­bi dav­ran­dı. CHP, haf­ta so­nu Ame­ri­ka­’ya ya­pa­ca­ğı zi­ya­re­ti iz­le­me­si için ba­sın­dan pek çok ga­ze­te ve TV’­yi davet etti…
AN­CAK ne acı­dır ki, az sa­tan ga­ze­te­le­ri ABD ge­zi­si için ter­cih eden CHP gün­lük or­ta­la­ma 350 bin sa­tan SÖZ­CÜ­’yü dış­la­dı. Bu an­ti-de­mok­ra­tik ta­vır, her fır­sat­ta “ba­sın öz­gür­lü­ğü­”n­den bah­se­den CHP’­ye ya­kış­ma­dı.

AKP'DEN SONRA CHP'DE SÖZCÜ'YÜ DIŞLADI
 
CHP’nin medya politikasında AKP kriterleri devrede! İktidar, muhalif gazetelere ambargo koymuştu, şimdi de anamuhalefet, aynı yolu izliyor.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Kasım Cumartesi sabahı, kalabalık bir gazeteci ve milletvekili heyetiyle ABD’ye çıkarma yapacak. Ancak bu seyahatte, Türkiye’nin en etkili ve en çok satan 3’üncü gazetesi olan SÖZCÜ gazetesi yer almayacak. Çünkü, SÖZCÜ, tıpkı daha önce Başbakan’ın yaptığı gibi bu geziye davet edilmedi, akredite listesine konulmadı. Artık CHP’de de AKP’nin ‘akreditasyon’ kriterleri dönemi başladı. Irak gezisindeki ‘seçmece’ ekibin ardından şimdi de Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisi için ‘akredite’ gazeteci listesi de dikkat çekici.
Zaman ve TGRT gibi CHP’ye uzak basın kuruluşlarından temsilcilerin dahi izleyeceği ziyarete SÖZCÜ’den kimsenin çağrılmadığını gazetemiz yazarı Uğur Dündar, bizzat Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü’ne doğrulattı.
Listeyi Loğoğlu ve Ayaydın yaptı
Listeyi, Kılıçdaroğlu’nun yeni medya danışmanı Aydın Ayaydın’la birlikte Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun hazırladığı da bu görüşmede ortaya çıktı. Loğoğlu ile Ayaydın ise SÖZCÜ’nün soruları üzerine “davet” listesini kendilerinin hazırlamadığını iddia ettiler. CHP, basın özgürlüğü mücadelesinde yaptığı bu ayrımcılıkla sınıfta kaldı.
Kaynak : HaberArtiTurk