CHP'DEN ŞOK ANKARA UYARISI

CHP'DEN ŞOK ANKARA UYARISI

Hukuki yollar işe yaramazsa sokaklar..

Günaydın: “Hukuki yollar işe yaramazsa sokakların ısınmasına kimse engel olamaz!”

Günaydın, Ankara’daki hile iddiaları ile ilgili olarak hukuki süreçte sonuç alınamazsa “Türkiye’nin sokaklarının ısınmasına kimse engel olamaz. Biz de olamayız, kimse de olamaz” dedi .Hayat tv de katıldığı programda soruları yanıtlayan Günaydın, pek çok sandıkta CHP ye "0" oy çıkmış gibi usülsüzlükler tespit ettik. dedi.

Ankara’da 30 Mart’tan bu yana seçim gerilimi sürerken, YSK önündeki protestolar TOMA’lı polis saldırısına uğradı.

AKP lehine pek çok usulsüzlük tespit edildiğini kaydeden CHP 246 sandıkta oyların yeniden sayılması için başvuruda bulundu. Sendika org da yer alan haberin devamı şöyle.

 YSK ÖNÜNDE Kİ PROTESTODAN GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Ankara’da seçim İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ve Başbakan Yardımcısı Emrullah İşlerin bizzat sayım merkezlerine giderek devreye girdiği 30 Mart gecesi, şaibeli bir şekilde Melih Gökçek lehine sonuçlanmıştı.  CHP adayı Mansur Yavaş ise kendilerinin kazandığı konusunda iddialı.

Dün (1 Nisan) gece Hayat TV yayınına katılan CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da, Ankara’da CHP’nin oylarının başka partilere verilmiş gibi kayda geçirilmesi, pek çok sandıkta CHP’nin 0 oy almış gösterilmesi gibi çok sayıda usulsüzlük tespit ettiklerini söyledi.

124 bin oyun geçersiz sayıldığını söyleyen Günaydın, burada da işlemlerin usulüne uygun olup olmadığı konusunda şüphelerinin bulunduğunu ifade etti.

Günaydın, Ankara’da Melih Gökçek’i kazanmış gösteren seçim usulsüzlükleri ile ilgili olarak hukuki süreçte sonuç alınamazsa “Türkiye’nin sokaklarının ısınmasına kimse engel olamaz. Biz de olamayız, kimse de olamaz” dedi.

Binlerce Ankaralı 30 Mart gecesinden bu yana oylarına sahip çıkmak için seçim merkezleri ve YSK önüne gidip nöbet tutuyor, hükümeti ve Gökçek’i protesto ediyor. CHP yönetimi ise protesto eylemleri karşısında yasal itiraz sürecinin devam ettiğini belirterek, itidal çağrıları yapıyor.

kaynak sendika org