CHP'DEN KAYSERİ TECAVÜZÜ EYLEMİ

CHP'DEN KAYSERİ TECAVÜZÜ EYLEMİ

CUMHURİYET Halk Partisi, Kayseri'de öğretmeninin tecavüzüne uğradıktan sonra intihar ettiği belirtilen liseli Cansel Buse K. için oturma eylemi yaptı.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Gençlik Kolları, Kayseri'de öğretmeninin tecavüzüne uğradıktan sonra intihar ettiği belirtilen liseli Cansel Buse K. için oturma eylemi yaptı.

SEVEBİLDİĞİN KADAR İNSANSIN

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen CHP) Bornova İlçe Gençlik Kolları üyesi bir grup geçtiğimiz günlerde Kayseri'de öğretmeninin tecavüzüne uğradıktan sonra intihar ettiği belirtilen liseli Cansel Buse K. için oturma eylemi yaptı. Grup, 'Dövebildiğin kadar değil, sevebildiğin kadar insansın', 'Okula gitmekten, sokağa çıkmaktan korkuyoruz', 'Her şeyden geçtik, vicdanınız yok' sloganları atarak yaşanan olayı protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan CHP Bornova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Yener, "Kadına, gencecik kızlarımıza evlatlarımıza yönelik olarak fiziksel, duygusal, ekonomik ve cinsel şiddete karşıyız. Kadına yönelik yaşam hakkı ihlallerinin tamamı CHP'nin temel gündemidir. Kadına şiddet olayları son 10 yılda yüzde 1400 arttı. Ne yazık ki bu olaylardan bir tanesi Kayseri'de yaşandı. 18 yaşındaki Cansel kardeşimiz matematik öğretmeni tarafından tecavüze uğradı. Olay şikayet edilmesine karşı önlem alınmadı ve Cansel'imize kıyıldı. Bu tecavüzün yanında bir cinayettir. CHP olarak bu olayların takipçisi olacağız. Bizler artık canlarımızı öğretmenlere teslim edemez hale geldik. Mustafa Kemal, 'Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' derken bunu kastetmedi. Başka Cansellerimiz yitip gitmesin artık" dedi.

Grup üyeleri açıklamanın ardından Cansel Buse K. için mum yakıp meydana karanfiller koyduktan sonra dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı