CHP'DEN ERDOĞAN'A HAREM ŞOKU

CHP'DEN ERDOĞAN'A HAREM ŞOKU

CHP'li Cankurtaran'dan Emine Erdoğan'a 'harem' tepkisi: Akıl tutulması da değil, zeka donmasıdır bu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Osmanlı’daki haremi okul olarak nitelemesine tepki gösterdi. Cankurtaran “Sözün bittiği yerdir. Bu bizim kültürümüz de değildir. Bizans’tan alınmış bir kültürü, bir Cumhurbaşkanı’nın eşi nasıl savunur halen aklım almıyor. Akıl tutulması da değil, zeka donmasıdır bu” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Esat Şengül ve partililerle bir araya gelen Cankurtaran, Anayasa değiştirme başlığı altında ‘Patronlu başkanlık sistemi’ getirmeye çalışan baskıcı bir yönetimle karşı karşıya olduklarını savundu. Cankurtaran, ‘Patronlu başkanlık sistemi’ olarak nitelediği değişikliğe CHP olarak sonuna kadar karşı çıkacaklarını belirtti.


‘AKIL TUTULMASI DA DEĞİL, ZEKA DONMASI’

Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca dün düzenlediği ‘Tarihimize İz Bırakan Valide Sultanlar’ programında yaptığı konuşmadaki “Harem, Osmanlı hanedan üyeleri için daha çok bir okuldur. Kadınların hayata hazırlandıkları, hayır faaliyetlerini örgütledikleri bir eğitim yuvasıdır” sözlerine tepki gösterdi. Harem kültürünün, Bizanslı’lardan devralınan bir miras olduğunu söyleyen Cankurtaran, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan ‘Harem hanedanın bir okuludur’ dedi. Sözün bittiği yerdir. Şimdi ben buradan Emine Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Sizin harem dediğiniz okulu, öğrenci diye kastettiğiniz cariyeleri dünyanın çeşitli ülkelerinden, ailelerinden koparılıp zorla getirilen ve bedenleri de, zihinleri de köle olarak kullanılan gencecik, çocuk yaştaki kızlardı. Haremdeki cariyeler, bir nevi köleydi. Ne bir okuldu orası, ne de bir kültür yuvasıydı. Bizans’tan alınmış bir kültürü, bir Cumhurbaşkanı’nın eşi nasıl savunur halen aklım almıyor. Akıl tutulması da değil, zeka donmasıdır bu.”

sözcü

Kaynak:Haber Kaynağı