CHP'de gelişme; Muharrem İnce'den yeni açıklama

CHP'de gelişme; Muharrem İnce'den yeni açıklama

CHP'de başlayan ve bitmek bilmeyen kurultay tartışmalarında Muharrem İnce'den yeni açıklama geldi

CHP'de kurultay ve genel başkan adaylığı tartışmaları sürüyor. Genel başkan Kılıçdaroğlu'nun" Aday olmak isteyen arkadaşlara saygı duyarım, isterlerse onlara salonda tutarım ama CHP'de şu anda kurultay beklentileri geride kaldı" açıklamasının ardından, Kurultay talebini sık sık dile getiren Yalova Mileltvekili Muharrem İnce'den yeni bir açıklama geldi.

ÇAĞRIMI YİNELİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı olağanüstü kurultay çağrısına yanıt alamayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, “Olağanüstü kurultay çağrısını yineliyorum. Makul bir süre daha bekleyeceğim. Sonra gereğine bakacağız. Birkaç gün daha bekleyeceğim. Bence doğrusu ve şık olanı, genel başkanın bu yetkisini kullanması… Bu durum hem partiyi de yormaz ve hırpalamaz” dedi. 

KURULTAY OLUR MU?

İnce, “Olağanüstü kurultay toplanma ihtimalini görüyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Görüyorum tabii ki… Bu sürdürülemez bir durum. Basın aracılığıyla bunları konuşmak, 8 ay boyunca konuşmak, ‘Saraydan talimat aldılar' demek, ‘Kapı önüne koyarım' demek… Olağan kurultaya kadar 8 ay böyle gitmez. 
BAŞARIYA ADIM ATMAK İÇİN KURULTAY GEREKLİ

Bunları hemen kurultayda konuşmamız lazım. Böyle olmaz. Kapının dışına adam atmak değil başarıya adım atmak için kurultay istiyorum. Bu tartışmalar da ancak o zaman sonlanır.”

İlgili Haberler