CHP'de Deprem

CHP'de Deprem

Cemaate yakınlığıyla bilinen TUSKON ve Zaman Gazetesi sponsorluğunda Türk-Amerikan Konvansiyonu toplantısına katılan yedi CHP’li milletvekiline partinin ulusalcı kanadından tepki geldi.

Cemaat çatlağı
 
Cemaate yakınlığıyla bilinen TUSKON ve Zaman Gazetesi sponsorluğunda Türk-Amerikan Konvansiyonu toplantısına katılan yedi CHP’li milletvekiline partinin ulusalcı kanadından tepki geldi.

15 Mart 2013 Cuma 
 
 
 

 CHP’li yedi milletvekilinin,  Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen TUSKON  örgütü ve Zaman Gazetesi’nin sponsorluğunda ABD’ye gitmesi partiyi dalgalandırdı. 
 
Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, toplantıya genel merkezin onay verdiğini söylerken, diğer genel başkan yardımcıları konudan haberleri olmadığını belirtti. Cumartesi günü yapılacak olan Parti Meclisi toplantısının da gündemine gelmesi beklenen konuya bazı CHP milletvekilleri tepki gösterdi.
 
‘SPONSOR FARK ETMEZ’
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, milletvekillerin toplantıya genel merkezin onayıyla katıldığını söyledi. Partinin temsil edilmesi ve görüşlerin dile getirilmesi açısında toplantıya katılımın önemli olduğunu söyleyen Loğoğlu, “ Toplantının, Zaman Gazetesi ve TUSKON’un sponsorluğunda olması önemli değildir. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bu toplantıyı Ermeni Lobisi de yapsa, Yahudi Lobisi de yapsa yine katılırdık. Önemli olan kendimizi orada göstermektir” diye konuştu.
 
GENEL MERKEZ SAHİP ÇIKTI
 
CHP Genel merkezi geziyle ilgili resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, geziye, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Bülent Tezcan’ın yanı sıra milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Mehmet Ali Susam, Engin Özkoç, Ali Demirçalı ve Faik Tunay ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın katıldığı belirtildi. Açıklamayla CHP Genel Merkezi geziye resmen sahip çıkmış oldu.
 
ULUSALCILAR:  BİZİ TEMSİL EDEMEZLER
 
CHP’li yedi milletvekillinin, Türk- Amerikan Konvansiyonu toplantısına katılmasına ulusalcı kanattan tepki geldi.
 
İzmir Milletvekilli Birgül Ayman Güler ve Mersin Milletvekilli İsa Gök ve Afyon Milletvekilli Ahmet Topbaş’ın geziye tepkileri şöyle:
 
İsa Gök: Son derece olumsuz ve yanlış buluyorum. İnancı, kuruluş felsefesi, gelecek planları belli olan bir ev sahibiyle karşı karşıyasınız. Orada kendi görüşünüzü, duruşunuzu ifade edemezsiniz. Ya ev sahibinin görüşlerini kabul edersiniz ya da kendi görüşünüzden taviz verirsiniz. Bu bir bayram ve tatil gezmesi değildir. Siyasi bir görüşmedir. Bu toplantı partinin kendi seçmenine de vermiş olduğu yanlış bir mesaj anlamına da geliyor.
 
Birgül Ayman Güler: Sponsorluğunu TUSKON ve Zaman Gazetesi’nin yaptığı bir etkinliğe katılmayı doğru bulmuyorum. Bu tarz toplantılar kendimizi ifade etmemiz ve partimizi temsil etmek açısından önemlidir. Fakat TUSKON ve Zaman Gazetesi’nin sponsorluğunda yapılan bu toplantının amacı ve hedefi bellidir. Kendimizi ifade edemeyiz o toplantıda.
 
Ahmet Topbaş: Anlamış değilim. Neden bu toplantıya katıldığımızı inanın anlamıyorum. Yani TUSKON’la nasıl bir ilişki kuruldu? Neden katılma kararı alındı? Anlamakta zorluk çekiyorum ve doğru bulmuyorum.
 
TEZCAN: CEMAAT OLSA NE OLUR?
 
Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen TUSKON'un ABD'de düzenlediği geziye katılan vekillerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ABD’den OdaTV’ye bir açıklama yaparak şunları söyledi: "Sponsorlar arasında birçok kuruluş var. THY de var, Ziraat ve Halk Bankaları da var. TUSKON dikkatimi çekmedi. Bu kongreyi düzenleyen Türk-ABD ilişkileri konusunda etkili olan üç lobiden birisi… Arkasında kim varsa kim var. Cemaat ya da TUSKON olsa ne olur. Bizim için fark etmez. Biz kendimize güveniyoruz. Ne düşündüğümüz belli. CHP'nin kimliği belli. Kimse CHP'nin duruşuna dair soru işaretleri oluşturmaya çalışmasın."
Anahtar Kelimeler: Chp, Fethullah Gülen, Tuskon, Abd Ziyaret