CHP O GÖKDELENLERİ BÖYLE PROTESTO ETTİ

CHP O GÖKDELENLERİ BÖYLE PROTESTO ETTİ

Grup, tarihi yarımadanın siluetini bozan kulelerin mahkemenin kararına rağmen tıraşlanmadığını belirterek protesto gösterisi...

CHP Gençlik Kolları üyeleri yaklaşık 100 kişi, Zeytinburnu Kazlıçeşme'de bulunan 16/9 Kuleleri önünde toplandı. Grup, tarihi yarımadanın siluetini bozan kulelerin mahkemenin kararına rağmen tıraşlanmadığını belirterek protesto gösterisi yaptı.

SİLÜETİME DOKUNMA

“Siluetime dokunma" yazılı bir pankart açan CHP'liler, basın açıklaması yaptı. CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, “Dönemin başbakanı, bugünün Cumhurbaşkanı Erdoğan o günlerde 'ciğerim yanıyor, bu böyle olmamalıydı. Bu bina tıraşlanmalıdır' demişti. Aradan 3 yıla yakın zaman geçti. 'Nerede o ciğeri yanan yöneticiler' diye sormak istiyoruz. Buradan Başbakan Davutoğlu'na sesleniyoruz. Tayyip Erdoğan'ın 'ciğerim yanıyor, bu bina tıraşlanacak' deyip de yapmadığı işlemi siz yerine getirin. Biliyoruz sizin bu kirli rant çarklarında bir dahiliniz yok. Siz bu imar ve beton lobilerine bulaşmadınız" dedi.

CHP'LİLERE TEPKİ

Daha sonra söz alan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç da arsanın TMSF tarafından Mesut Toprak adlı bir işadamına satılırken emsal oranı 1 iken devreye giren imar çetesi tarafından 2 buçuğa çıkartıldığını ifade etti. İnanç, yapının 6 kattan 36 kata çıkartıldığını ileri sürdü.

İnanç'ın konuşması sırasında kulelerde oturduğu belirtilen bir kadın, eylemcilere tepki gösterdi. “Buraya para verdim aldım" diyen kadın, bir süre tepki gösterdikten sonra beraberindekiler tarafından içeriye götürüldü.

TIRAŞLI GÖNDERME

Açıklamaların ardından makyajla Başbakan Davutoğlu'na benzetilen bir genç, sakal tıraşı edildi. Eylem olaysız sona erdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı