CHP Çankaya'da Kadın Adayın Şansı ?

CHP Çankaya'da Kadın Adayın Şansı ?

CHP Çankaya'da adaylık yarışını kim kazanacak ?

ÇANKAYA'YA KADIN BAŞKAN ADAYI
 
CHP’de Çankaya Belediye Başkanlığı için kadın aday adayı heyecanı yaşanıyor. Türkiye'de CHP'nin sarsılmaz kalesi olarak konuşulan Çankaya'da , Avukat İlke Çakar, CHP Çankaya Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı. CHP'den kim aday olursa kazanır diye konuşulan, Çankaya belediye başkanlığı bu nedenle en cazip adaylık merkezi halinde. Halen şehir Plancısı Bülent Tanık'ın başkanı olduğu Çankaya'da, adaylık yarışının CHP genel merkezini çok yoracağı aşikar.
 
Öte yandan, yerel seçime yaklaşık 8 ay kala belediye başkan aday adaylığı için CHP’de başvurular hız kazandı. Ankara’da ilçe belediye başkanlığı için aday adayları isimlerini açıklamaya devam ediyor.  
 
BASIN TOPLANTISI İLE AÇIKLADI

Avukat İlke Çakar, CHP Çankaya Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Çakar yaptığı açıklamada, “Projelerimle yarışacağım, Çankaya’nın ilk kadın belediye başkanı olacağım. Kazanan Çankaya olacak” dedi.
 
CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı İlke Çakar, “Taksim Gezi direnişi ruhu, Türkiye siyasetinde, demokrasi talebinde ve farklılıkların değil, ortak yaklaşımların, önceliğinde siyasi dönüm noktası oldu.
 
Çankaya’da herkesi kavrayan insancıl, katılımcı, demokratik ve ortak akılla yürüyen bir belediyecilik anlayışı egemen olacak. 
 
Partimizin, bu yerel seçimlerde, kadın adaylara, genç adaylara ağırlık ve öncelik vermeyi öngören seçim stratejisi, kitleleri kucaklama yaklaşımı doğrultusunda, cinsiyet ayrımcılığı ya da ayrıcalığına sığınmadan, tüm enerjimle, Çankaya’nın hizmetinde olacağım” dedi. Çakar, sözlerini “Şimdi Çankaya zamanı, Çankaya için vakit şimdi! El ele Omuz Omuza Hep Birlikte!” sözleriyle tamamladı.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT TANIK ADAY OLACAK MI?

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın ise, Yerel Seçimlerde yeniden Çankaya adayı olmak istediği kulislerde çok konuşuluyor. Bu konuda genel merkezin yaptığı ilçe yoklamalarından, çok iyi not alamadığı konuşulan Bülent Tanık'ın, yeniden aday gösterilme ihtimalinin de tartışmalı olduğu yönünde bilgiler geliyor.

CHP il yönetiminden bir kadın adayın bu görev için talip olması ise, gelişmelerin Bülent Tanık lehine olma ihtimalinin zayıfladığı yönünde ağırlık kazandırıyor. CHP için Çankaya Belediye başkanlığı "çantada keklik" olmasına rağmen, aday belirlemede büyük zorluklar yaşanacağı çok net. İlçe seçmen yapısı ve CHP'nin  Çankaya avantajı, işleri çok zorlaştıracak gibi.

CHP Çankaya adayı, son yerel seçimlerde olduğu gibi seçime 1 ay kala açıklanırsa, hiç şaşırmamak lazım.