CHP Ankara'da Deprem

CHP Ankara'da Deprem

Şerafettin Terzi'nin İlçe Başkanı olduğu CHP Yenimahalle yönetimi görevden alındı.

CHP Ankara il Başkanlığı, Yenimahalle İlçe örgütünü görevden aldı.
 
Çankaya İlçe örgütünün de görevden alınması için imza toplanmaya başlandı. İmzaların şimdiden 190'a ulaştığı bildiriliyor.
 
CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın Hürriyet Dünyası'na yaptığı açıklamada, Yenimahalle ilçe yönetiminin "uyumsuzluktan" görevden alındığını açıkladı.
Yenimahalle yönetiminin "4-5 parçaya bölündüğünü" ve "sürekli birbirleriyle uğraştıklarını" söyleyen Alçın, "Yapmak istediğimiz şudur; Önümüzde ciddi bir yerel seçim dönemi var. Artık CHP'nin yönünü dışa çevirmesi gerekirken, Yenimahalle tümüyle kendini içe kapattı. Dışa dönük mücadele yerine, içe dönük mücadeleyi tercih etti. Bu yapıyla seçime gidemezdik, önlem almak zorunda kaldık" dedi. 
 
Yenimahalle ilçe yönetiminin görevden alınması üzerine tüzük gereği bir ay içinde ilçe kongresine gidilmesi gerektiğini de hatırlatan Alçın, "aynı delegasyonla yeni bir demoktratik seçim yapacağız. delegenin seçmesi halinde, bu yönetimdeki isimler de yeniden göreve gelebilir" diye konuştu.
 
Çankaya da karışık: imza sayısı 192
 
CHP kaynakları, Çankaya'da da benzer bir durumun olduğunu belirterek, ilçe yönetiminin görevden alınmasına ilişkin yaklaşık 6 aydır imza toplanması girişimi olduğunu, imza sayısının hali hazırda 192'ye ulaştığını kaydettiler.
 
CHP tüzüğüne göre, ilçe teşkilatının görevden alınması için 200 imza toplanması ve bunun 15 gün içinde yönetime iletilmesi gerekiyor. Ancak CHP Ankara İl Başkanı Alçın, "ben arkadaşlara yapacaksanız, bir an önce yapın. Yapamıyorsanız da susun dedim. İç meselelerle partiyi bu kadar meşgul etmek doğru değil" dedi.
 
 
    
   
CHP Yenimahalle görevden alındı
 
 
Şerafettin Terzi'nin İlçe Başkanı olduğu CHP Yenimahalle yönetimi görevden alındı.
Şerafettin Terzi'nin başkanı olduğu CHP Yenimahalle İlçe Örgütü akşam saatlerinde CHP Ankara İl tarafından görevden alındı. 
Yenimahalle İlçe'yi görevden almak için yapılan Ankara İl'deki toplantıda, Yenimahalle ilçe yönetiminin görevden alınmasına 24 evet, 6 hayır oyu çıktı.. 
 
2012 Ankara İl Kongresi'nde Yenimahalle İlçe'nin tüm il delegeleriyle kendisine destek verdiği Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, bugün Şerafettin Terzi'yi görevden aldı.
3 Mart 2012 tarihinde yapılan Yenimahalle İlçe Kongresi böyle olaylı geçmişti...
2012'nin Mart ayında yapılan Yenimahalle İlçe Kongresi'nde kavga çıkmış, Ankara İl Başkanı Zeki Alçın'ın desteklediği Şerafettin Terzi, gergin geçen kongre sonrası Yenimahalle İlçe Başkanı seçilmişti.
Olaylı kongrede, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yumruklanmıştı..
Kongrenin yapıldığı TES-İş salonunun kapıları kırılmış, polisin müdahalesiyle olaylar dindirilmişti.

Şerafetin Terzi
 
CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı’na atanan Şerafettin Terzi ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın desteklediği Ensar Kılıç’ın yarıştığı kongreden bu yana Yaşar ve Terzi arasındaki gerilim dinmemişti.
Çıkan olaylar nedeniyle kongreye, çok sayıda il, ilçe ve belediye yöneticisi ile konuklar alınmamıştı.
İlçe Başkanı seçilen Şerefettin Terzi'yi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya polis kordonu altında böyle anons edip kutlamıştı...
Bugün ise Yenimahalle İlçe Başkan Şerafettin Terzi'nin, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı Çayyolu'nda partililerle bir araya getirmesi, çeşitli gazetelerin yerel Ankara eklerinde Yaşar'ın sitem dolu sözleriyle haber olmuştu.

Yaşar, Terzi ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı açık bir dille eleştirmişti.
 
 

Gökhan Günaydın'ın olaydan rahatsızlık duyduğu ve Çarşamba günü gerçekleşecek MYK toplantısında görevden almaya itiraz edeceği kaydedildi.