ÇHD'DE SAVCI KRİZİ BÜYÜYOR

ÇHD'DE SAVCI KRİZİ BÜYÜYOR

ÇHD Baro'yu istifaya çağırdı.

Ankara Barosu eski DGM Savcısı ve kontrgerilla elemanı Nuh Mete Yüksel’i oybirliği ile avukatlığa kabul etti. ÇHD, utanç verici karara imza atan Baro yönetimini istifaya çağırırken tüm kurumsal ilişkileri ise askıya aldığını ilan etti.

Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcılığı sırasında Terörle Mücadele Şubesi’nde işkencelere bizzat iştirak eden, avukatlara işkenceleri izleyen, adliyede avukatlara saldıran, kanlı polis infazlarının soruşturma bahanesiyle üzerini örten, Birtan Altınbaş’ın işkencede katledilmesi davasında polisler lehine tanıklık yapmak üzere duruşmaya katılan, işkencecileri cezaevine uğurlamaya giden ve sahte deliller, tutanaklar, emirler ile devrimcilere, sosyalistlere çeşitli saldırıların başını çeken bir dönemin kontrgerilla elemanı Nuh Mete Yüksel, Ankara Barosu’nun oy birliği ile verdiği karar doğrultusunda avukat oldu.

Nuh Mete Yüksel’in avukat olmasına Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) tepki geldi. Ankara Barosu’na açık bir mektup yazan ÇHD, “Yaşamını muhalifler ve avukatlarla mücadeleyle geçirmiş, tescilli bir avukat düşmanına ve kontrgerilla temsilcisine avukat sıfatını nasıl layık görürsünüz” dedi.

ÇHD kurumsal ilişkilerini askıya aldı

Avukatlık mesleğinin değeri ve ölçütleriyle ilgili bir dizi soru soran ÇHD, Baro’nun geçmişte de Hikmet Sami Türk’ü avukatlık mesleğine kabul ettiğini hatırlatarak bu kararların utanç verici olduğu yorumunda bulundu.

Ankara Barosu yönetimini istifaya ederek bu utançtan kurtulmaya çağıran ÇHD, “Nuh Mete Yüksel bizi polis-jandarma zoruyla dövdürerek attırdığı bu adliyeye avukat olarak elini kolunu sallayarak giremeyecek, karşısında bizi bulacaktır. Halk düşmanlarını asla unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi ve Ankara Barosu ile tüm kurumsal ilişkilerini askıya aldığını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı