Chavez'in Ölümün de karanlık Noktalar

Chavez'in Ölümün de karanlık Noktalar

Chavez Öldürüldü mü?

CHAVEZ'İN ÖLÜMÜNDE KARANLIK NOKTALAR
 
Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro'nun, dün ölen devlet başkanı Hugo Chavez'in ölümünden önce yaptığı açıklamada ABD'nin Chavez'e kanser virüsünü bulaştırdığını söylemiş ve Chavez'in ölümünden kısa süre önce ABD büyükelçiliğinde görevli iki diplomatın sınır dışı edildiklerini açıklamıştı.
Bu iddia ortalığı karıştırdı. Maduro'un ne kadar ciddi olduğu ise soruşturmanın derinleştirilmesi için bizzat Maduro'nun talimat vermesiyle ortaya çıktı.

BAŞKA HANGİ LATİN LİDERLER KANSER OLDU?

soL'un World News'e dayandırarak verdiği haberde konuyla ilgili olarak ABD'nin daha önce yaptığı girişimler ve bazı gizli belgelerin yıllar sonra ortaya çıkmasına yönelik açıklamalar da bulunuyor.
Habere göre son yıllarda kanser hastalığına yakalanan Latin Amerikalı liderler arasında Paraguay Devlet Başkanı Fernando Lugo, Brezilya eski Devlet Başkanı Lula ve görevdeki Başkan Dilma Rousseff ve Arjantin Devlet Başkanı Christina Fernandez de bulunuyor.
Haberde şunlara da yer veriliyor:

CİA'NIN BU KONUDA ÇALIŞTIĞINA DAİR BELGELER YAYINLANMIŞTI

"2007 yılında ortaya çıkan bazı gizli belgelerde, ABD'nin dünya liderlerini öldürmek için radyoaktif zehirleme yöntemini kullandığı ortaya çıkmıştı. 1948 yılında ABD ordusunun üst düzey yetkililerince kabul edilen bir programa göre, önemli sivil ve askeri kişileri öldürmek üzere radyoaktif maddelerden faydalanılmasını öngören bir plan hazırlanmıştı.
Belgeler 2007 yılında Associated Press Bilgi Edinme Yasası kapsamında ABD devletinden alınmış ancak devlet bu belgeleri hedef alınan kişi ve operasyona katılan ajanların isimlerini saklamak amacıyla sansürleyerek vermişti.
Yine ABD Merkezi Haber alma Teşkilatı CIA'nın 1950-70 yılları arasındaki yasadışı faaliyetlerine ilişkin belgelerin gizliliğinin kaldırılması sonucu, örgütün mafya aracılığıyla 1960'lı yıllarda Küba lideri Fidel Castro'ya dönük 600'den fazla suikast hazırlığı yaptığı ortaya çıkmıştı."