CEZA GELİYOR

CEZA GELİYOR

AKP'NİN SON İCADI !

AKP hükümeti yeni kaynaklar arayışında. Yeni vergiler ve cezalar icat etmeye doymayan AKP hükümetinden, çok tartışılacak bir çalışma daha.Hafta sonu ve tatil günlerinde hobi amaçlı, amatör olarak  oltayla balık avlayan insanlardan rant çıkarmaya çalışan hükümet,  izin kağıdı icat ederek,  zorunlu hale getiriyor.  Vatandaşın hafta sonu keyfine de el atmaya hazırlanan  hükümetin, verdiği kanun teklifinin yasallaşması durumunda, izin kağıdı olmadan hiç kimse olta ile balık avlayamacak, avlayanlara ise 100 TL. ceza kesilecek.  

HAFTA SONU OLTAYI KAPIP, IRMAK VE GÖL KENARINA GİDENLER DİKKAT!

 
Balıkçılığa da AB standardı geliyor. Hükümet, Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyı TBMM'ye gönderdi. Tasarı yasalaşırsa, Boğaz dahil deniz, göl ve ırmak kenarlarında izinsiz olta atılıp balık tutulamayacak.Hafta sonlarında oltayı kapıp deniz, göl, ırmak kenarlarına inenleri ve tabii profesyonel anlamda balıkçılık yapan vatandaşlarımızı uyarıyoruz...

SU ÜRÜNLERİ YASASI DEĞİŞİYOR
 
Su Ürünleri Yasası'nda AB'ye uyum sağlamak amacıyla değişikliğe gidiliyor. Hükümet, değişiklik öngören tasarıyı TBMM'ye gönderdi. Yasalaşması ile özellikle İstanbul'da Boğaz'da görmeye alışık olduğumuz balık tutma sefası bitiyor.
 
100 TL CEZA
 
 Profesyonel ve hobi olarak balıkçılık yapan vatandaşlar ceplerinde izin kağıdı bulunmadan hiçbir yerde olta atamayacak. İzin belgesi olmadığı halde balık avlayan vatandaşlar 100 YTL para cezası ödemek zorunda kalacak. Türk karasuları ve iç denizlerinde yabancı ülke vatandaşlarının balık avcılığı yapamayacağına ilişkin hükmün de yasadan çıkarılması öngörülüyor. Yabancı karasularında avlanacak gemiler, ilgili bakanlıktan izin alacak. Balıkçıların kurallara uyup uymadığı uydulardan takip edilecek.

YUNUS AVINA YASAK GELİYOR

Şu anki yasada, "Yunus avcılığını teşvik için Tarım Bakanlığı tüfek ve fişek verir" hükmü bulunuyor. Bu madde de değiştirilecek. Yunus avı yasaklanacak.