CEMAAT OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME

CEMAAT OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME

SAVCI, İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye sevkedilen 44 kişinin 9'una "tutuklama", 17'sine ise "adli kontrol" talep etti. 18 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

 


BİRİ KADIN 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Nöbetçi Anadolu 10. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tutuklama talebiyle sevk edilen şüphelilerden F.B., F.C., M.K. ve Z.B., haklarında "Terör örgütüne finansman sağlamak" ve "Suçtan kaynaklı malvarlığı değerlerini aklamak" suçlarını işlediklerini gösterir müfettiş raporları, banka ödeme fişleri, yetki belgeleri (yetki belgelerinde yetki veren şahısların imzalarının bulunmaması ya da imzaların benzememesine rağmen ödemelerin yapılması) gibi somut ve kuvvetli suç şüphesi olduğunu gösterir deliller bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

18 KİŞİ SAVCILIK SORUŞTURMASI ARDINDAN SERBEST KALMIŞTI

SAVCI, İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye sevkedilen 44 kişinin 9'una "tutuklama", 17'sine ise "adli kontrol" talep etti. 18 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Gülen Cemaati'ne finansal destek sağlandığı" gerekçesiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra bu sabah adliyeye gönderilen 44 kişiden 9'u "tutuklama istemiyle", 17'si ise "Adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer kişiler ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

9 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ

Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli 5 Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgusunun ifadesi yaklaşık 5 saat sürdü.

CEMAATE ÜYE OLMAK

Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı değerlendirmesini tamamladıktan sonra 9 şüphelinin Gülen Cemaati'ne üye olmak", "Terör örgütüne finansman sağlamak", "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkeme sevk etti.

18 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

17 şüphelinin adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildiği soruşturmada 18 kişi ise sorgularının ardından serbest bırakıldı.

49 KİŞİ EMNİYETTE

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cemaate yönelik finansal destek sağlandığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda 109 gözaltına alındı.

Şüphelilerden 16'sının emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Arasında Bank Asya çalışanlarının da bulunduğu 44 kişi bu sabah saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. 49 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

16 HESAPTA İNCELEME

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 41 Bank Asya çalışanı ile ilgili olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 2 müfettiş görevlendirildiği öğrenildi. Müfettişlerin Bank Asya çalışanlarının yaptığı işlemlerle ilgili olarak incelemeye alındığı ve konuyla ilgili olarak haklarında idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve TMSF uzmanlarının ilk belirlemesine göre ekipler, Bank Asya'nın 7 şubesindeki 16 farklı hesapta geçmişe yönelik inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonucunda bu hesaplara 13 bin 600 kişinin para yatırdığı tespit edildiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı