CEMAAT OPERASYONLARINDA GÖZALTI 68'E ÇIKTI

CEMAAT OPERASYONLARINDA GÖZALTI 68'E ÇIKTI

Güneydoğuda neredeyse her gün duraksız gelen şehit haberleri bitip tükenmezken öte yandan tüm yurt çapında yapılan cemaat operasyonlarında gece baskınları düzenleniyor.

Gülen cemaati soruşturması kapsamında, 22 ilde düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 120 kişiden 68'i gözaltına alındı.

TÜM YURTTA YÜZLERCE POLİS İLE

Operasyon kapsamında Antalya merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda aralarında işadamlarının da bulunduğu 20 kişi, Adıyaman Şanlıurfa, Kayseri ve Mersin' de düzenlenen operasyonlarda da kamu görevlileri dahil 15 kişi gözaltına alındı.

İŞTE TÜM YURTTA OPERASYON AYRINTILARI

SAMSUN'da, Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü Gülen cemaati soruşturması kapsamında, polisin düzenlediği operasyonda, Bank Asya Şubesi'nin yöneticileri de dahil 9 kişi gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince Samsun merkezli, Tokat ve Konya'da, Cemaate  yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Cemaate yakın olan okullardaki öğretmenlerin maaşlarından usulsüz para kesintisi ile özel belgelerde sahtecilik yaparak örgüte para aktarımı yapan bankanın Bölge Müdürü E.A., bankanın Samsun operasyon yönetmeni O.E., gişe memurları G.E., E.G., Ö.S. ve M.A., sabah saatlerinde yapılan operasyonla gözaltına alınırken, daha önce Samsun'da çalışan ancak ülke genelinde operasyonlar başlayınca işi bırakarak başka bankalarda işe başlayan F.P. Konya'nın Ereğli ilçesi'nde, S.K. ve S.K. ise Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 9 kişiden 5'i ifadeleri alınmak üzere Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, operasyonun daha önce şubeden incelenmek üzere alınan bin 500 dekontta sahtecilik yapıldığın anlaşılması sonucu yapıldığı öğrenildi.

 

    

 

KIRIKKALE'de Fethullah Gülene Cemaati soruşturması kapsamında 13 kişi, ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

TOPLANTI YAPILACAK DİYE EV BASTILAR

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Yaylacık Mahallesi'nde cemaate ait bir evde toplantı yapılacağı ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Ekipler, yaptıkları baskında evde bulunan A.K., S.K., F.T., K.K., Ç.E., İ.K., A.G., Ö.G., Ö.T., S.Ç., M.K.'yı örgüt üyesi şühesiyle gözaltına aldı. Yüksek İhtisas Hastanesi'nde sağlık kontrolundan geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇORUM’DA CEMAAT OPERASYONUNDA 14 KİŞİ TUTUKLANDI

ÇORUM'da Cemaate yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen cemaat soruşturması kapsamında geçen cuma günü 16 şüpheli gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dokümana da el konuldu. Emniyet Müdürlüğündeki sorgunun ardından şüphelilerden Y.K. ve Y.E.Ç. serbest bırakılırken, S.K., S.Ş., A.G., M.A., R.K., M.Ö., O.A., O.D., M.İ., O.A., H.A, R.M., H.A. ve Y.T. dün adliyeye sevk edildi. Bu 14 kişi, gece yarısına kadar süren işlemlerinin ardından 'Özel belgede sahtecilik' 'Vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık' ve 'Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak' suçlarından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Adliye binası önüne gelen yaklaşık 100 kişilik grup, tutuklanan 14 kişiye destek verdi.

Tutuklanan 14 kişi adliye binasının arka tarafında bulunan otopark girişinden Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis minibüsüne bindirilerek Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Yusuf ÇINAR / ÇORUM 

4 İLDE CEMAAT OPERASYONU: 15 GÖZALTI

ADIYAMAN merkezli 4 ilde Fethullah Gülen cemaat soruşturması kapsamında 15 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yürüttüğü soruşturma kapsamında ismini belirlediği şüphelilere yönelik sabah saatlerinde Adıyaman, Şanlıurfa, Kayseri ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınırken, evlerinde de arama yapıldı. Gözaltına alınan şüphelilerin Adıyaman'a getirilerek sorgulanacağı bildirildi.
Mahir ALAN/ADIYAMAN, 

ANTALYA'DA CEMAAT OPERASYONU: 20 GÖZALTI

ANTALYA merkezli 7 ilde düzenlenen Fethullah Gülen cemaati'ne yönelik operasyonda, aralarında işadamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. 3 kişinin ise arandığı öğrenildi.

ANTALYA merkezli 7 ilde düzenlenen Gülen Cemaatine yönelik operasyonda, aralarında işadamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Aralarında 'Antalya bölge imamı' H.T.Ş.'nin de bulunduğu 3 kişinin ise arandığı belirtildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri yapılan teknik ve fiziki takibin ardından sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. Gülen cemaatine yönelik Antalya merkezli operasyon eş zamanlı olarak İstanbul, İzmir, Sakarya, Mersin, Muş ve Şanlurfa'da gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında, paralel devlet yapılanmasına bağlı vakıflara destek veren işadamları ile bu vakıflarda çalışan kişilerin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı evrak ve dijital materyallere el konuldu. Şüphelilerin, 'terör örgütü üyeliği' ve 'cemaat kapsamında faaliyetlerde bulunmak' suçlarından gözaltına alındığı belirtildi.

Aralarında 'Antalya bölge imamı' H.T.Ş.'nin de bulunduğu 3 kişinin arandığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı