Çeçenler Ölüyor Hükümet Susuyor

Çeçenler Ölüyor Hükümet Susuyor

Çeçenler ölüyor, hükümet susuyor"

ÇEÇEN FAHRİ KONSOLOS CİNAYETİNİ PROTESTO ETTİLER
 
Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL

ÇEÇEN İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu önünde 12.00' de protesto edildi. Aralarında Kafkasya Forumu ve Ankara Çerkes Derneği temsilcilerinin de bulunduğu 30 kişilik topluluk "Ağlamayacağız, Yılmayacağız, Unutmayacağız', 'Putin'in Kuklası Kadirov', yazılı dövizler taşıdı. Bu sırada "Katil Rusya Kafkasya'dan Defol", "Katil Putin kukla Kadirov. Çeçenler ölüyor, hükümet susuyor" diye slogan atıldı. 
 
Kafkasya Forumu Sözcüsü Burak Kurt tarafından yapılan açıklamada, "Medet Ünlü, Türkiye'de Kafkas diasporasının önemli simalarından biriydi. Çeçen halkının haklı mücadelesinin, Türkiye'de bir dayanışma hattı içinde gerçekleşmesinde onun iradesinin eşsiz katkısı oldu. Saldırının son yıllarda yükselen Çerkes muhalefetinin sembolü, Çerkes soykırım ve sürgününün yıldönümü olan 21 Mayıs için planlanmış olmasını da anlamlı buluyoruz. Katiller bu şekilde Rusya'nın, diaspora muhalefetine tahammülü olmadığı mesajını vermişlerdir" denildi.
 
Açıklamada işlenen cinayetlerin Çeçenler'in iç hesaplaşmaları olarak değerlendirilmesini de eleştiren Burak Kurt, "AK Parti hükümeti bu şekilde, saldırılara yönelik sorumluluğundan kurtulma çabası içindedir. Türkiye kendi sınırları içinde pervasızca cinayetler işleyen Rusya Federasyonu'yla ilişkilerini egemenlik hakları bağlamında yeniden ele almalıdır. Her türlü olanağı kullanarak yaygın şekilde istihbarat toplayan, tehditlere başvuran ve saldırılar gerçekleştiren cinayet şebekesi dağıtılmalı, sorumluları cezalandırılmalıdır" dedi.
 
Basın açıklamasına katılanlar olaysız dağılırken, polisin konsolosluk önünde güvenlik önlemi aldığı dikkat çekti.