Çay işçileri greve gidiyor

Çay işçileri greve gidiyor

Tek Gıda İş, ÇAYKUR, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde çalışan işçiler adına Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası ile sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine grev kararı aldı.

Tekgıda-İş Sendikası ile ÇAYKUR arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine, sendika grev kararı aldı.

Konuya ilişkin Tek Gıda İş’in açıklaması şu şekilde:

Sendikamız, ÇAYKUR, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde çalışan üyeleri adına KAMU-İŞ (Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası) ile sürdürdüğü işletme toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin akamete uğramasının ardından, GREV kararı alarak işyerlerinde ilan etti.

Kamuoyunun da çok yakından bildiği gibi, ÇAYKUR işyerlerinde TEKGIDA-İŞ Sendikası’nın yetkisi haksız yere gasp edilmiş ve yaklaşık 4 yıl süren bir yargılama süreci sonucunda hak teslim alınabilmişti.

İşte 4 yıl öncesinin, yanı 01.01.2009 başlangıç tarihli toplu iş sözleşmesinde gerek üyelerimizin ve gerekse sendikamızın beklentisi, doğal olarak çekilen( ya da maruz bırakılan) bunca yoksunluk ve hak kaybının adil bir şekilde telafi edilmesidir.

Müzakere süreci içerisinde işletmede çalışan yaklaşık 10.000 bin üyemiz ve TEKGIDA-İŞ Sendikası olarak taleplerin karşılanmaması nedeniyle yasal prosedür izlenmiş ve nihayetinde grev kararı alınarak ilan edilmiştir.

Şimdi, bir süredir sürdürdüğümüz grev hazırlıklarını hızlandırma vaktidir. Planlarımız, takriben 10-15 Nisan tarihleri içindir.

Kararımızın başta üyelerimiz olmak üzere Sendikamıza ve ÇAYKUR camiasına hayırlı olmasını diliyoruz.