ÇAVUŞOĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ÇAVUŞOĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kayıp Albay'lar,Suriye konusu,PYD,FETÖ iade,Nato konularında bilinmeyenleri açıkladı.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'daki iki ataşe 6 Ağustos Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece özel araçlarıyla ve aileleriyle feribotla İtalya'ya doğru hareket etmişler. Temaslarda bulunacağız iki haini de Türkiye'ye getirmek için" dedi. 

HALKIN GÜVENİ AZALDI

Türkiye Rusya ilişkilerine ilişkin Çavuşoğlu, "Ziyaret son derece başarılıydı. Samimi ortamda tüm konuları konuşma imkanımız oldu. İlk adımı dün akşam attık, 3'lü mekanizmayı yürütecek arkadaşları St. Petersburg'a gönderdik. Charter seferleri de başlayacak. Uçak düşürme hadisesinden önce ilişkilerimiz iyiydi. Bu süreçte halkta batıya güven azaldı" diye konuştu. 

"ABD'DEN BEKLENTİMİZ FETÖ'YU TÜRKİYE'YE İADE ETMESİ İŞBİRLİĞİ SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ" 

Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Çavuşoğlu, "ABD'den beklentimiz FETÖ'yu Türkiye'ye iade etmesi. Bu konuda işbirliği sinyallerini görüyoruz. ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir heyet geliyor. Daha sonra üst düzey ziyaret bekliyoruz. Daha sonra Adalet Bakanı ile birlikte ABD'ye giderek tekrar bu talebi yenileyeceğiz" açıklamasında bulundu. 

"ESAD'IN BAŞINDA OLDUĞU BİR GEÇİŞ SÜRECİ GERÇEK BİR GEÇİŞ SÜRECİ OLMAZ" 

Çavuşoğlu, "Esad'ın başında olduğu bir geçiş süreci gerçek bir geçiş süreci olmaz. Dönüşüm istiyorsak bir geçiş hükümeti olmalı. Esad ile kapsayıcı bir geçiş olmaz" dedi. 

"NATO'DAN BEKLENTİMİZ SOMUT DESTEK VERMESİ" 

Çavuşoğlu, "NATO'dan beklentimiz Türkiye tehditler ile karşı karşıya kaldığı zaman somut destek vermesi sözlü değil.

Darbe girişimi gecesi genel sekreter beni aradı güçlü bir destek verdi. Bu teknoloji transferini ve ortak üretimi kim sağlarsa onlarla işbirliği yapabiliriz. Türkiye NATO üyesi nasıl yapar diye eleştirilmesin. Angajman kurallarımızı NATO'yla uyumlu hale getirdik. Angajman kuralları herkes için geçerli" diye konuştu.

"PUTİN MOSKOVA'DAKİ PYD OFİSİNDEN İLK DEFA HABERİNİN OLDUĞUNU SÖYLEDİ" 

Moskova'daki PYD ofisine ilişkin Çavuşoğlu, "Moskova'daki PYD ofisi ile ilgili Cumhurbaşkanımız, Putin'e bilgi verdi. Putin, ilk defa haberinin olduğunu söyledi.

Yanındaki arkadaşlar kendisine sivil toplum örgütü olarak açıldığını söylediler. O da bunu yeniledi. Bu konuda Rusya'dan adımlar atmasını bekliyoruz. Bu konunun değerlendirileceği ifade edildi" ifadelerini kullandı. 

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KONUSUNDA RUSYA İLE BİR GÖRÜŞ AYRILIĞIMIZ YOK" 

Çavuşoğlu, "Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda Rusya ile bir görüş ayrılığımız yok" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı