ÇATI ADAYINA AVRUPADAN DEV DESTEK

ÇATI ADAYINA AVRUPADAN DEV DESTEK

Avrupa’da İhsanoğlu’na 41 imzalı dev destek

Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri yaklaştıkça muhalefet partileri tarafından "Çatı Adayı" olarak gösterilen Ekmelettin İhsanoğlu'na verilen desteklerde hızlı bir artış gözleniyor. Büyük imkanlara sahip olan AKP adayı Erdoğan'ın koruma ordularına rağmen protestolarla geçen mitinglerine karşı İhsanoğlu rahatça halkın arasında dolaşıyor. İhsanoğlu'na en son destek ise Avrupada ki Türk çevrelerinden geldi.İşte sözcüde yer alan o ayrıntılar.

​ 41 ETKİLİ İSİM İMZASI

Avrupa’da İhsanoğlu’na 41 imzalı dev destekAlmanya başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesindeki çok sayıda dernekle birlikte, aralarında işadamları ve bilim adamlarının bulunduğu 41 etkili isim ile kuruluştan Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek mesajı yayınladı.

BİRLİK, DİRLİK, SEVGİ İÇİN

41 kişilik listeyle yayınlanan destek deklerasyonunda, “Türkiye’ye birlik, dirlik, sevgi ekmek için barışı, huzur ve onuru simgeleyen Cumhurbaşkanı adayı Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İnsanoğlu’nu destekliyoruz.

Üzerimize düşen görevin bilincinde olarak sandık başına gideceğiz. Yurttaşlık bilinci ve kendi irademizle, ağacı değil ormanı gören, ülkemizin çıkarlarını gözeten, bireyci değil toplumcu bir anlayışla, halkımızın çoğunluğunu temsil edecek, diktatörlük peşinde koşmayan, halkı bölmeyen, kuvvetler ayrılığını temel alan, laik-demokratik anayasal sistemi koruyan, sosyal devlet ve sosyal adaleti savunan, yurtta barış dünyada barış diyen cumhurbaşkanı adayımız Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu‘na oyumuzu vereceğiz” denildi.
 

HER KESİMDEN İMZA VAR

Destek mesajına imza atanların başında, CHP’nin Avrupa Birlikleri geliyor. Birliklerin dışında, CHP Köln Derneği de ortak deklarasyona imza attı. Deklarosyonu işadamı Aziz Yüzer, avukatlar, doktorlar ile Hessen Türk Toplumu, BAHADIN-Der, çeşitli Alevi ve Bektaşi örgütlerinin yanı sıra, Göçmenler Dayanışma Birliği Köln, TSD Düsseldorf, TSD Duisburg, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği- Münster, Dortmund Fenerbahçeliler Derneği, Dortmund Çukurova Derneği, Mannheim Defne Kültür Derneği, Heidelberg- Wiesloch Gençlik Derneği, Akdeniz Arap Alevileri Federasyonu gibi kuruluşlar da imzaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı