ÇATAK'TA JANDARMA VE EMNİYETE SALDIRDI: PKK'LILAR ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

ÇATAK'TA JANDARMA VE EMNİYETE SALDIRDI: PKK'LILAR ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

VAN'ın Çatak İlçesi'nde bir grup PKK'lı tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi

PKK'DAN EŞZAMANLI BASKIN

VAN'ın Çatak İlçesi'nde bir grup PKK'lı tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı ölü olarak ele geçirilirken, bir korucu ayağından yaralandı.

İLÇEDEKİ GÜVENLİK GÜÇLERİ HEDEF ALINDI

Saldırı, saat 20.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlı'ğı ile yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne eş zamanlı olarak yapıldı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya nöbetteki asker ve polisler tarafından anında karşılık verildi. İlçe merkezinde çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK'lı ölü ele geçirilirken, bir korucu da ayağından hafif şekilde yaralandı.

HELİKOPTERLER HEMEN MÜDEHALE ETTİLER

Jandarma karakolu ve emniyet müdürlüğüne saldırının ardından hava destekli operasyon başlatıldı. Karanlıktan yararlanıp kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için kobra helikopterlerin desteği ile başlatılan operasyon devam ediyor.

AĞRI'DA DA 3 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇTİ

Öte yandan Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ağrı'da düzenlenen PKK operasyonu ile ilgili Valilik tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, 'İl Emniyet Müdürlüğümüzce ilimiz merkezinde saat 16.30 sıralarında yapılan operasyonda PKK/KCK bölücü terör örgütüne mensup 3 terörist, beraberlerinde eylem amaçlı olarak kullanılacağı düşünülen silah ve mühimmatlarla birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir' denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı