ÇARESİZ KALAN ERDOĞAN ABDULLLAH GÜL'ÜN ÖNÜNÜ AÇIYOR

ÇARESİZ KALAN ERDOĞAN ABDULLLAH GÜL'ÜN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Erdoğan'ın gazetecilerin sorularını yanıtlarken yaptığı açıklanın Abdullah Gül bölümünün şifreleri neler?

Cuma Hikmet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili, "Böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur hayırlı da olur. Karar tabi ki Abdullah beyindir" dedi.

ERDOĞAN DAVUTOĞLU'NU GÖZDEN ÇIKARDI MI?

Gündeme bomba gibi düşen bu açıklamanın ardından yapılan yorumlar hayli ilginç. Siyasi kulislerde Erdoğan'ın son zamanlarda gösterdiği aşırı çatışmacı tutumu ve gelen hiç bir eleştiriyi dikkate almaması AKP içerisinde büyük bir yalnızlık içerisine girdiğini ve Abdullah Gül'ün AKP'nin başına tekrar geçmesini isteyebileceği konuşuluyor.

DAVUTOĞLU, MİT MÜSTEŞARI FİDAN ŞOKUNDAN SONRA YENİ STRATEJİ Mİ?

Erdoğan'ın artık Davutoğlu'nu gözden çıkardığı seçimlerden sonrası için öteden beri istikrarlı bir duruş gösteren Abdullah Gül'ün yönetimine razı olacağı ileri sürülen görüşler arasında. AKP'ye yakın bir kaynak, Erdoğan'ın çevresinde artık çok az sayıda bakan ve partide tabanı bulunan insan kaldığını, yaptığı ziyaret ve programlarına iştirak edecek bakan bulmakta zorlandığını söyledi. Erdoğan'ın Hükümetin Ekonomi yönetimi ile girdiği savaşın ardından meydana gelen olumsuzlukların AKP tabanında büyük huzursuzluk yarattığını yorumlarına ekleyen kaynak, Erdoğan'ın alışılmış cumhurbaşkanı sınırlarına çekilmemesi halinde AKP'de büyük çatlamalar gelişeceğini ileri sürdü.

İŞTE O AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. "Abdullah Gül'ün adaylığı söz konusu olabilir mi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adaylık konusu tabi Abdullah beyin kendi takdiridir. Ben kendisiyle geçen hafta bir görüşme yaptım. Benim görüşmem sayın babası çok değerli büyüğümüz bir rahatsızlık geçirmişti. Kayseri'de kendilerini basının rahatsızlığı sebebiyle aradım. Şifa dileğinde bulundum. Diğer politik siyasi kararlar tabii ki Abdullah beyindir. Böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur hayırlı da olur. İsabetli olur. Karar tabi ki Abdullah beyindir" diye yanıt verdi.

ABDULLAH GÜL'ÜN SEÇİME GİRMESİNİ ENGELLEMİŞTİ

AKP'de kuruluşundan beri "kol kırılır yen içinde kalır" siyaseti aksamadan sürerken bu anlayış ilk kez Erdoğan tarafından Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı süresi ve yeniden seçime girebilme konusunda yapılan yasal düzenleme sırasında bozulmuştu. Erdoğan'ın ameliyat olduğu tarihlerde hastaneden Meclise Müdahale ederek alal acele çıkarttığı bir yasa ile Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı süresi Uzatılıp seçimlere girmesi engellenmiş yasaya yapılan bir ekle ise yeni yasa gereği seçimlerle belirlenecek yeni cumhurbaşkanlığına aday olmasının önü kesilmişti. Bu yasa Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiş olsa da, Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmamıştı.

GÜL AKP'YE GENEL BAŞKAN VE BAŞBAKAN OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Gül'ün bu davranışı AKP seçmeni ve parti tabanında büyük bir taktir toplamıştı. Çünkü eğer Abdullah Gül seçimlere girmiş olsaydı büyük bir ihtimal ile Cumhurbaşkanlığı AKP'nin elinden gitmiş olacaktı. Gül bu tutumuyla hedeflediği AKP Genel Başkanlığı ve başbakanlığa giden yolu emin adımlarla ilerletmiş oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı