Canan Karatay'dan kritik ' Patates ' açıklaması

Canan Karatay'dan kritik ' Patates ' açıklaması

Sağlıklı beslenme öğütleri ile sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay'dan patates ile ilgi anne babalara çok önemli bir öğüt geldi.

Profesör Canan Karatay, anne ve babaları, çocukların en sevdiği yiyeceklerden biri olan 'patates kızartması' konusunda uyardı. 

BU ŞEKİLDE KİMSE TÜKETMESİN

Karatay, çocuk ya da yetişkin kimsenin patates kızarması yememesi gerektiğini söyledi. Star Haber'e konuşan İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, anne babalara seslenip şu uyarıda bulundu:

ÇOCUKLAR BU ALIŞKANLIKLA DOĞMADI
 
Alıştırmayın. Kızardığı zaman trans yağlar meydana geliyor bu bir. Bir de ketçap bağımlılık yapıyor. Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. Ama kızartma kesinlikle olmaz."

Patatesi sağlıklı yemenin mümkün olduğunu anlatan Karatay, "Bizim patates salatımız vardır. Haşlanıp yapılabilir buğulama yapılabilir. Ama kızartıp üstüne de ketçap döküp yerseniz o tehlikeli" dedi. 

ŞEKER HASTALARI HİÇ YEMESİN

Karatay, içindeki yüksek miktardaki gluten ve nişastaya dikkat çekerek, şeker hastaları ve  gluten hassasiyeti bulunanların patates tüketmemesi gerektiğini kaydetti. 

İlgili Haberler