Çanakkale'de sel felaketi

Çanakkale'de sel felaketi

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı bazı köylerde meydana gelen aşırı sağanak yağış sele neden oldu.

Çanakkale'de  aşırı  sağanak yağmur hayatı felç etti

UYARI YAPILDI 

Çanakkale'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Ezine ilçesine bağlı Gökçebayır köyünde sel felaketi yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü saat 02:00'da yaptığı duyuruda, "Yağışların, bölgede gece ve sabah saatlerinde de aralıklarla devam etmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." denildi.

3 EV ZARAR GÖRDÜ

Edinilen bilgiye göre,Ezine ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren yağış, akşam saatlerinde etkisini arttırarak yerini sağanak yağışa bıraktı. Etkili olan sağanak yağıştan en çok Gökçebayır köyü etkilendi. Köyde yaşanan sel felaketi nedeniyle 3 ev zarar görürken köy ilkokulunun ve çok sayıda evin duvarları yıkıldı.

Yaşanan şiddetli sağanağın ardından oluşan sel sularının köy yollarına taşıdığı molozlar kepçe ve greyder aracılığıyla yol üzerinden kaldırıldı. Öte yandan sel felaketinin ardından bölgeye gelen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Çanakkale İl Müdürlüğü ekipleri köyde zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Yetkililer sabah yapılacak detaylı incelemenin ardından hasar tespitlerinin netleşeceğini kaydetti.

EV DUVARLARI YIKILDI 

Gökçebayır köyü muhtarı Mustafa Kemal Canbeden, "Gündüz hava biraz patladı, çatladı. Akşam saatlerinde hafif başlayan bir yağmur. Arkasından dolu ve daha şiddetli rüzgarla birlikte şiddetini arttırarak yüksek miktarda yağmur düştü. Bu yağmur bir kaç tane evimizin kol duvarlarını yıktı. Gördüğünüz gibi evin içerisini su basmış. İçerisinde yaşlı bir kadın vardı. Komşusu tarafından kurtarılmış. Allah başka keder vermesin. Önemli olan can ve mal kaybımız yok. Sadece bir kaç tane evimizin kol duvarlarını bir araba depoda mahsur kalmış. Her taraf perişan vaziyette. Şuanda bir ön hasar tespiti yapılmadı. Yarın gündüz gözüyle arazilerimizde bu hasar kaybının daha büyük olacağını düşünüyorum. Zeytinlerimiz de olsun bağ ve bahçelerimiz de olsun insanların yemek için diktikleri çok şeyin hepsinin ben gittiğine inanıyorum. Domates, sebze, meyve bahçeleri, bunların hepsi çok büyük zarar görmüş durumda. 2 tane ana yolumuz kapanmıştı biz onları kendimiz açtık. Köy içerisinden yıkılmalardan dolayı kapanan yolları da açtık. Şuanda acil olarak geçilmesi gereken yerlerde kapalı yerimiz kalmadı" diye konuştu. 

"FELAKETE UĞRADIK "

Selden zarar gören bir evin içerisinde mahsur kalan yakını kurtaran Erkan Akbaydoğan ise, "Felakete uğradık. 37 yaşındayım böyle yağmur ve felaket görmedim. Ev gördüğünüz gibi darmadağın. Su bastı. Perişanız. Yengemi zor kurtardım, suyun içinde kalmıştı. Her yer havuz ve göl gibiydi. Perişanız" dedi.

İlgili Haberler