Çalışanı Aşağılayan Vali Yardımcısına protesto

Çalışanı Aşağılayan Vali Yardımcısına protesto

Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney'i protesto ettiler.

RİZE VALİ YARDIMCISINA, 'ÇALIŞANLARA KÖTÜ MUAMELE' PROTESTOSU
 
Muhammet KAÇAR / RİZE

RİZE'de Özel İdare görevlisi bir grup memur ve sendikacı, çalışanlarına kötü davrandığı ve hakaret ettiği iddiasıyla İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney'i protesto etti.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği önünde toplanan Memur Sendikaları'na üye bir grup adına açıklama yapan Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, Özel İdare Genel Sekreteri ve Rize Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney'in göreve geldiği günden bu yana bir idareciye asla yakışmayan bir üslupla çalışanlarını aşağıladığını söyledi. Güney'in çalışanların mesleki bilgi ve deneyimlerini yok sayan bir anlayışla görev yaptığını ifade eden Usta, şöyle konuştu:
 
"Ümit Hüseyin Güney göreve geldiği ilk günden itibaren her toplantıda buyuran ve aşağılayan ses tonuyla, küçümseyen tavırlarıyla, mesai arkadaşlarının çalışma şevkini kıran, personel arasında güven ve dayanışma ortamını bozan yaklaşımıyla, iş üretmek yerine maalesef emek tüketmeyi başarmıştır. Tavır ve yaklaşımlarını hakarete ve azarlamaya kadar götürmüştür. Demokratik temayüller ve genel adap kuralarına sığmayan, İl Özel İdaresi'ni adeta Nazi kampına çeviren, çalışan arkadaşlarımıza moral, motivasyon ve psikolojini bozan Genel Sekreterin yönetim anlayışını protesto ediyoruz."
 
'TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM'
 
Rize İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney ise iddialarla ilgili olarak avukatını görevlendirdiğini belirterek, "İddialarla ilgili hukuk nezdinde gerekli girişimlerde bulunacağım. İlgililer hakkında maddi manevi tazminat davası açacağım" demekle yetindi.