Bursa'da okullara Atatürk yasağı

Bursa'da okullara Atatürk yasağı

Anayasaya Değişikliği Referandumu öncesi, ‘evet'e tehdit olarak görülen uygulamalara yönelik yasaklamalar sürüyor.

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı okullara Nutuk dağıtabilmek için kaymakamlığa başvurdu. 

TUHAF GEREKÇE

Kaymakam Mustafa Kılıç, 16 Nisan referandumuna kadar kitabın dağıtılmaması emrini verdi...

Başkanlık sistemi için 16 Nisan'da yapılacak Anayasaya Değişikliği Referandumu öncesi, ‘evet'e tehdit olarak görülen uygulamalara yönelik yasaklamalar sürüyor. BirGün'ün haberine göre; Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan okullarda ‘Nutuk'un dağıtımı yasaklandı. 

ATATÜRK BAŞKANLIĞA  KARŞI MIYDI 

11nutuk25cm.jpg

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından okullarda ‘Nutuk' dağıtmak için Nilüfer Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan başvuruya jet yanıt geldi. Kaymakam Mustafa Kılıç imzasıyla verilen yazılı yanıtta, “siyasi propaganda aracı” olduğu savunulan ‘Nutuk' kitabının dağıtılmasının yasak olduğu belirtildi. Daha önce ‘Hayır' çalışmalarının yasaklanma nedeni olarak da gösterilen Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 109 nolu kararı, söz konusu yanıtta da hatırlatıldı.

‘HALKA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’ 

CHP Milletvekili Ali Şeker, eğitimde Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşıldığını vurguladı. Şeker, “Bulundukları makamı korumak isteyenler, değerlere saldırarak ve uzak durarak iktidara yaranmayı amaçlıyor. Kurucu değerlerin siyasal propaganda malzemesi olarak değerlendirilmesi, Cumhuriyet'in kurucu değerlerine ne kadar yabancılaşıldığının ispatı aslında. Onun için Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkmak için halka büyük görev düşüyor” diye konuştu.

‘PARTİ DAĞITAMAZ'

Kaymakam Mustafa Kılıç, Nutuk'un dağıtımı ile ilgili yazılı yanıt verdi. Siyasi partilerin herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtma yetkisinin olmadığını belirten Kılıç, Nutuk için ‘söz konusu eser' dedi. Kaymakam kitabın 16 Nisan yani Referandum tarihine kadar okullara dağıtılmaması gerektiğini kaydetti. 

CHP'nin dağıtmayı düşündüğü kitapları, Kaymakamlığın Destek Hizmetleri Bölümüne teslim edilmesini de istedi.

İlgili Haberler