Bursa'da feci kaza; 4 ölü 11 yaralı

Bursa'da feci kaza; 4 ölü 11 yaralı

Bursa'nın Nilifer ilçesinde Oyak Reno fabrikası işçilerini taşıyan midibüs bir otomobilin çarpması sonrası devrildi olayda 4 işçi hayatını kaybetti 11 kişide yaralandı.

Bursa'da Oyak Renault fabrikasının işçi servisi kaza yaptı. 

Nilüfer ilçesi, Mudanya Yolu'nda ilerleyen işçi servis midibüsü, aynı yöne giden otomobile çarpıp bir başka otomobilin üstüne devrildi. İki otomobilin karıştığı kazada 4 kişi öldü, 11 kişi ise yaralandı.

OYAK RENO FABRİKASININ 48 NOLU SERVİSİ. 

Kaza, merkez Nilüfer İlçesi Bursa-Mudanya Karayolu üzeri İhsaniye Mahallesi mevkiinde 00.30 saatlerinde meydana geldi. Cemal Gökhan Çalışkan yönetimindeki 16 SJT 66 plakalı otomobil kontrolden çıkarak aynı yönde giden bir otomobil fabrikasında vardiyadan çıkan işçileri evlerine taşıyan, sürücüsü henüz belirlenemeyen 16 S 2106 plakalı midibüse yandan çarptı.

OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Çarpmanın şiddetiyle midibüs Erdoğan Ağtürk yönetimindeki 16 UAU 77 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Kazanın bildirilmesi ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, 112 Acil Servis ve AFAD ekibi sevk edildi. Kazada midibüste bulunan 43 yaşındaki Hakan Şibay, 41 yaşındaki Mesut Güney ile Akın Demirkan ve 16 SJT 66 plakalı otomobilde bulunan 31 yaşındaki Neslihan Namlucuoğlu öldü.

KARAYOLU 4 SAAT ULAŞIMA KAPALI KALDI

Sürücülerden Cemal Gökhan Çalışkan, Erdoğan Ağtürk ve 9 kişi daha yaralandı. 1’i ağır, 11 yaralı olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle Bursa-Mudanya Karayolu kaza nedeniyle yaklaşık 4 saat boyunca trafiğe kapandı.

Kazanın ardından görgü tanıkları Cemal Gökhan Çalışkan yönetimindeki otomobilin aşırı hızlı olduğunu ve ’trafikte makas atarak’ ilerlediğini, kontrolden çıkıp midibüse aşırı hız nedeniyle çarptığını öne sürdü.

RENAULT AÇIKLAMA YAPTI: ÜRETİM BİR GÜN DURDU 

Renault İnsan Kaynakları Direktörlüğü kazadan sonra bir açıklama yaptı. Fabrikada bugün üretim iptal edildi.

Açıklama şöyle: 

Değerli çalışma arkadaşlarımız, öaalesef bizleri son derece üzen elim bir olayı paylaşmak istiyoruz. Servis araçlarımızdan 48 no’lu Gazcılar midibüsü gece 00:30 sıralarında İhsaniye Mahallesi'nde 2 otomobilin daha karıştığı zincirleme trafik kazası geçirmiştir. Kazada yetkililerin verdiği son bilgiye göre çalışma arkadaşlarımızdan Mesut Güney, Hakan Şibay ve Güray Kanşıra hayatlarını kaybetmiştir. Olay yerine gelen ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırılan yaralı arkadaşlarımızın tedavileri devam etmektedir. Oyak Renault ilgili birimleri kaza ilk duyulduğu andan itibaren sağlık ve emniyet görevlileri ile irtibata geçmiştir. 

AİLELERİ İLE İLETİŞİMDEYİZ

Hayatını kaybeden ve yaralanan arkadaşlarımızın aileleriyle iletişim halindeyiz. Arkadaşlarımızın ailelerine her türlü destek verilmekte olup, yaralanan arkadaşlarımızın tedavi süreçleri yakından takip edilmektedir. Diğer taraftan kazanın nedenine ilişkin araştırma adli makamlar tarafından devam etmektedir. Bu acı kaza sonrası fabrikamızda 2 Aralik Cumartesi günü 08:00-16:00 ve 16:00-00:00 vardiyaları iptal edilmiştir."
 

İlgili Haberler