Bursa'da ATM'de inanılmaz ' Kart Kopya ' düzeneği

Bursa'da ATM'de inanılmaz ' Kart Kopya ' düzeneği

Bursa'da Niyazi İşler adlı bir vatandaşın dikkati sayesinde bir banka ATM'sine yerleştirilmiş inanılmaz bir" Kart kopya" düzeneği tespit edildi.

Gün geçtikçe artan ATM dolandırıcılığına Bursa'da akıllara durgunluk veren yeni bir sistem keşfedildi. polisin bir çok Bankaya ait para çekme makinalarına benzerlerinden yerleştirilmiş olabileceği uyarısı yaptığı düzenek inanılmaz bir teknolojiye sahip. ATM kart girişine çok kısa sürede yerleştirilebilen düzenekte mikro kamera bulunuyor ve kartınızın fotoğrafını ve girilen şifreyi kaydediyor. Sonrası çocuk oyuncağı. İşte akıllara durgunluk veren düzenekle ilgili haberimiz.

VATANDAŞIN DİKKATİ KURTARDI

Para çekmek için gittiği otomatik para çekme makinesine (ATM) dolandırıcılar tarafından tuzaklanan kart kopyalama cihazını fark eden 33 yaşındaki Niyazi İşler, aparatı yerinden sökerek polis ekiplerine ihbarda bulundu.
Olay merkez Yıldırım İlçesi Ortabağlar Mahallesi Profesör Tezok Caddesi'nde meydana geldi. 

Bir bankaya ait ATM'ye para çekmek için giden Niyazi İşler, kart girişinin olduğu bölüme bir aparatın yapıştırılmış olduğunu fark etti. Düzeneği söken İşler, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kart kopyalama düzeneği olduğunu belirlerken, şifre girilen bölümde kamera tespit etti.

İŞTE O DÜZENEK

musterinin-dikkati-dolandiricinin-duzenegini-bozdu-34p_galeri.jpg

KART GİRİŞİNE YERLEŞTİRMİŞLER

Dolandırıcıların düzeneğini bozan Niyazi İşler, para çekmek için ATM'ye geldiğini belirterek, "Kart girişinin olduğu bölümde düzeneğin olduğunu farkettim. polis ekiplerini aradım. Daha önceden haberlerde düzeneği gördüğüm için hemen farkettim" dedi.
Olay yeri inceleme ekipleri, düzenek parçalarını kriminal laboratuarına götürürken, olayla ile ilgili incelemeye başlandı.

İlgili Haberler