Bursa Valisi T.C.'yi Geri Koydu

Bursa Valisi T.C.'yi Geri Koydu

Bursa Valisi geri adım attı,

Bursa Valiliği T.C yazılı yeni tabelayı astı

BURSA VALİSİ DE TC'Yİ GERİ KOYMAK ZORUNDA KALDI

Gündemden bir türlü düşmek bilmeyen T.C.'nin kaldırılması konusunda yeni bir gelişme daha yaşandı. Valilik binasının TC yazılı levhası üzerine TC olmayan daha büyük bir tabela ile kapattıran Vali Şahabettin Harput, tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. Sağlık bakanlığı'na bağlı yerel kuruluşlarda başlatılan T.C. İbaresinin Kaldırılması, tüm Türkiye'de büyük tepkilere neden olmuş arkasından Sağlık bakanlığı geri adım atmıştı.

MECLİSTE PATAGONYA CUMHURİYETİ BENZETMEDİ

Bursa Valiliği'nin TC li tabela üzerine TC siz büyük bir tabela kapatarak TC yi gizleme gayretleri muhalefet partilerinden de büyük tepkiler almıştı. MHP'li Lütfü Türkkan TBMM de yaptığı bir konuşa sırasında konuyu gündeme getirerek AKP sıralarına "Patagonya Cumhuriyeti mi olmak istiyorsunuz?" diye sormuştu. Konuşmanın videosu sitemizde de yayınlanmış ve sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. 

"Valilik tabelasının yeniden Bursa Valiliği olarak asılmasını talimat olarak verdik" açıklamasının ardından bu sabah saatlerinde Heykel Valilik binasına T.C yazılı yeni tabela 


İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN
TIKLAYINIZ