Bursa Valiliği T.C. talebasını böyle indirildi

Bursa Valiliği T.C. talebasını böyle indirildi

Son günlerde halkın yoğun tepkisini çeken T.C skandallarına bir yenisi de Bursa'da eklendi. T.C'nin Bursa Valiliği'nden kaldırılışı böyle görüntülendi.

Türkiye kamu kurum ve kuruluşlarının başında yeralan T.C. harflerinin kaldırılmasını tartışıp, hükümet kanadı böyle bir çalışmasının söz konusu olmadığını öne sürerken, Bursa Valiliği’nin başındaki T.C. harflerinin tarihi binadan indirilerek, yerine ‘Valilik’ tabelası asıldığı ortaya çıktı.

Bursa Hakimiyet’in haberine göre; Türkiye bir süreden beri önce Sağlık Bakanlığı, sonra Ziraat Bankası ile devam eden ve kurum başlarında yeralan, Türkiye Cumhuriyetini simgeleyen T.C. harflerinin kaldırılmasını tartışıyor. Hükümet yetkilileri kendilerinin böyle bir çalışması olmadığını söylerken, geçtiğimiz Pazar günü Bursa’da bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konunun abartıldığını iddia etmişti.

Ancak Bakan Bursa’da yanında Bursa Valisi olduğu halde bu açıklamayı yaparken Bursa Valiliği’nin de bir süreden Heykel Semti’ndeki tarihi binasında sadece “Valilik” yazısını kullandığı ortaya çıktı. Vatandaşlar yazının bir süredir bu şekilde asılı olduğunu belirtirken, bunun bir an önce değiştirilerek, üzeri kapatılan T.C.Bursa Valiliği yazısının yerini almasını bekliyor.

ORDU DEVLET HASTANESİ’NDEN ’T.C.’ KALKTI

ORDU Devlet Hastanesi’nin tabelası değiştirilerek, ’T.C.’ ibaresi kaldırıldı. Yeni tabelada, Sağlık Bakanlığı’nın logosuyla ’Ordu Devlet Hastanesi’ yazısı yer aldı. Duruma tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Döndü Demirbaş, tabelaya ’T.C.’ nin tekrar konulmasını istediklerini söyledi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı tarafından kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında değişikliğe gidilmesiyle ilgili kurumlara gönderilen yazı doğrultusunda Ordu Devlet Hastanesi’nde tabelalar yeniden düzenlendi. Ordu Devlet Hastanesi girişindeki ’T.C.’ ibareli tabela önceki gün kaldırılarak yerine Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu logosuyla ’Ordu Devlet Hastanesi’ yazılı tabela asıldı.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Döndü Demirbaş ise duruma tepki göstererek, "Sendikamızın Ordu Şubesi olarak tabelalarda ’T.C.’nin kaldırılmasından sonra çalışma yaptık. Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi ve yöneticisiyle görüştük tabelaya ’T.C.’ ibaresinin koyulmasını istedik. Bu konuda Sendika Genel Merkezimiz tarafından bu tür kurumlara gerekli yazılar yazıldı. Biz de sözlü olarak bunu kendilerine tekrarladık. Eski tabelanın yeniden koyulmasını bekliyoruz" dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı’na bağlı Ordu Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm.Dr. İsfendiyar Karamustafa tabelalarla ilgili olarak, "Benim bildiğim birşey yok. Buradaki arkadaşların da bilgisi yok. Bir genelgeyle tabela indirilmiş, ’T.C.’ yazısı olanı tekrar astıracağız" dedi.