BUGÜN SOMA'DA NE OLDU? (5.7.2014 / Cumartesi / 00:01 itibaryle)

BUGÜN SOMA'DA NE OLDU? (5.7.2014 / Cumartesi / 00:01 itibaryle)

Saat saat tüm gelişmeler, haberler...

Boraz Kanıpak

DHA haberlerinden derlenen ve 4 Temmuz 2014 tarihinde Soma’da neler olduğunu, saat saat öğrenebileceğiniz özel haberimiz aşağıdadır.

 

04.07.2014 16:45

ALMANYA'DAKİ TÜRK GENCİNDEN DUYGULANDIRAN 'SOMA' KLİBİ

ALMANYA'da Duisburg kentinde yaşayan ve küçüklüğünden beri müzikle iç içe olan 18 yaşındaki Ahmet Çetinkaya'nın Soma faciasına dair bestelediği şarkı ve buna çektiği klip, büyük ilgi görüyor.

"Müzik benim her şeyim" diyen ve telli ve nefesli 10'na yakın müzik enstrümanı çalabildiğini söyleyen Ahmet Çetinkaya'nın Duisburg'da bir de stüdyosu bulunuyor. Sözü ve bestesi kendisine ait olan yirmiyi aşkın eseri bulunan Ahmet Çetinkaya, "Soma'da yaşanan maden faciasını televizyondan izlerken, içim acıdı ve buraya dair bir eser hazırlamak istedim. Kendisinden zaman zaman yararlandığım İbrahim Ardıç ağabeyden düşündüğüm eserin sözlerini yazmasını rica ettim ve o da hemen 'Soma'yı yazıp gönderdi. Ardından aranjörlüğünü ve müziğini ben kendi stüdyomda hazırlayarak okumaya koyuldum" dedi.

Soma adlı eserine bir de klip çekerek sosyal medyadan paylaşan Ahmet Çetinkaya, "Soma, hem sosyal medyada hem de düğün ve farklı programlarda seslendirdiğimde, dinleyiciler tarafından oldukça beğeniyle karşılaşıyor. Bu da beni mutlu ediyor" dedi. Duisburg'da abitur okuyan (12.sınıf) ve üniversiteye de devam etmek istediğini belirten Ahmet Çetinkaya, "Daha önceleri Türk müziğinin birçok dalından eserler okuyordum, ama bir yıldır ezgi ve ilahi eserleri seslendirmek gibi yeni yeni bir tarzım var. Özellikle gençlerin dinleyebileceği ve sözlerini rahat anlayabileceği, eserleri hazırlamaya gayret ediyorum. Planladığım albüm için sözü ve bestesi bana ait 12 eserim hazır. Albümü, yaz sonrası çıkartmayı planlıyorum" dedi.

1-038.jpg

İşte Ahmet Çetinkaya'nın Soma adlı klibi:

04.07.2014 17:45

ŞEHİT MADENCİNİN 8 YAŞINDAKİ KIZI: SAVCI OLUP HESAP SORACAĞIM

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında hayatını kaybeden Gafur Şengazi'nin 8 yaşındaki kızı Sıla'nın, büyünce savcı olup babasının ölümüne neden olanları yakalayacağını söylemesi herkesi duygulandırdı.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden Gafur Şengazi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Maden şehidi Gafur Şengazi'nin kızı ilkokul üçüncü sınıfa geçen Sıla, Akçay'a tüm derslerinin pekiyi olduğunu söyleyerek karnesini gösterdi. Erkan Akçay'dan karne hediyesini alan küçük Sıla, MHP'li Akçay'ın "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna "Savcı olacağım" diye yanıt verdi. Akçay'ın nedenini sorması üzerine ise "Babamın ölümüne sebep olanlar dışarıda ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. Büyüyünce savcı olup hepsini yakalayacağım" diye cevap verdi. Babası Gafur Şengazi'nin adının yazılı olduğu bareti başına takan minik Sıla, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'a "Ne olur amca babama bunu yapanların peşini bırakmayın" dedi.

'SİYASET- İŞADAMI- BÜROKRAT' AYAĞI

Taziye sonrası evden ayrılan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ı kapıya kadar uğurlayan Sıla'nın Akçay'a sarılarak "Ne olur tekrar gelin amca. Ben sizi çok sevdim" demesi Akçay ile birlikte taziye ziyaretine gelenlere ve Şengazi ailesine duygulu anlar yaşattı. Milletvekili Erkan Akçay şunları söyledi:

"Soma'daki maden faciasının siyaset- işadamı ve bürokrat olmak üzere üç ayağı vardır. Bu üç faktör bir araya gelmeseydi bu facia yaşanmazdı. Soma'da yaşanan bu maden kazasıyla ilgili bir araştırma komisyonu kuruldu. Ben de Soma Araştırma Komisyonu üyesiyim. Bu ve bundan önceki kazaların sonuna kadar üzerine gidip sorumlularının adalet önünde hesap vermesi için ne gerekiyorsa yapacağım."

2-030.jpg

04.07.2014 18:08

'MADENLERDE TEKNOLOJİ ÇOK ESKİ'

CHP Manisa Milletvekili ve Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu üyesi Hasan Ören, komisyon olarak Zonguldak'taki maden ocaklarında yaptıkları inceleme sonrasında madenlere yeni teknoloji yatırımları yapılmadığı için kömürün hala eski usullere göre üretildiğini belirtti.

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ocaklarına girerek çalışan işçilerle birlikte olduklarını belirten CHP Manisa Milletvekili ve Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu üyesi Hasan Ören, olumsuz şartlarda çalışan işçilerin var güçleriyle sürekli kömür çıkardığını vurguladı. Üretim teknolojisinin eski olması nedeniyle kömürün tonunun 619 TL'ye mal edildiğini söyleyen Ören, TTK'nın kömürü 181 TL'den sattığı ve yılda 564 milyon lira zarar ettiğini ifade etti. Bu nedenle madenlerin ısrarla özelleştirilmek istendiğini ancak bunun bir çözüm getirmeyeceğini savunan Hasan Ören, "Zonguldak'ta TTK'nın bir yıllık zararı tutarındaki para ile tüm madenlerde yapacağımız yeni teknoloji ve iş güvenliği yatırımları sayesinde kurumun zarar etmekten kurtarılması mümkün olacak. Kömür tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de enerji üretiminin en ucuz hammaddesidir. Bu nedenle kömür üretiminden vazgeçmek mümkün değildir. AKP iktidarı enerji açığı olan ülkemizde, devletin işlettiği, teknolojisini yenilemediği, üretim artırıcı yatırım yapmadığı ocakları daha çok kömürü daha ucuza ürettirmek için özel sektöre devretti. İşin kolayına kaçan hükümet, iş güvenliği ve işçi hayatının hiçe sayıldığı bu madenlerde insan hayatı üzerinden kar ettiğini sanıyor" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Soma'da yaşanan faciaya devletin ve özel sektörün kar hırsının sebep olduğunu iddia ederek "Bugün Soma faciasında ocağı işleten Soma Kömürleri A.Ş. ne kadar suçluysa Enerji Bakanlığı ve TKİ de o kadar suçludur. Çünkü Soma'da madenlerde bir üretim zorlaması söz konusudur. Bu zorlamanın sonucunda yılda 1.5 milyon ton üretim planlaması yapılan ocaktan 3 milyon ton kömür üretiliyor. Bunlara göz yumularak siyaset-işadamı ekseninde yürütülen bir anlayışın sonucu, 301 canımız madende hayatını kaybetti" diye konuştu.

3-021.jpg

 

OKURLARA ÖNEMLİ NOT:

Haberimizi buraya kadar okuduğunuza göre bu konuda hassasiyet sahibi olduğunuzu düşünmemiz için hiçbir engel yok.

Şunu söylememize izin verin; 'Bugün Soma'da ne oldu' uygulamamız bizleri de şaşırtan derecede ilgi gördü.

Sizlerden gelen 'bakın, böyle bir şey de burada oldu' içerikli o kadar çok bilgilendirme alıyoruz ki, bu işin sadece Soma ya da başka bir yer ile sınırlı olamayacağına karar vermek zorunda kaldık.

İşte bu nedenle; çok yakında, Türkiye'nin dört bir yanındaki hak arama mücadelelerini buraya taşımayı planlıyoruz.

Düşüncemiz; her gece saat 12'den sonra düzenli olarak bir adet il-ilçe-kaza-köy ağırlıklı ve bir adet de Türkiye Geneli olmak üzere iki adet bültenvari haber hazırlamak.

Derdimiz; olay haberi derleyip kışkırtıcılık yapmak değil elbet. Her türlü eylem, protesto ve hak arama mücadelesine yer vereceğimiz gibi, olumlu her türlü adımı, girişimi, gelişmeyi ve uygulamayı da haberleştireceğiz.

Bu hayali gerçekleştirebilmek için, siz okurlarımızın bilgi, belge ve desteğine çok ihtiyacımız olacak. Sizler, bizim ana akım-merkez medya harici haber kaynaklarımız olur musunuz?.

Bu mücadelede bizlere destek vermenize ve gönüllü haber kaynaklarımız olmanıza ihtiyacımız var.

Bu yolda bizi yalnız bırakmayın. Bizler, size burada, bu mücadeleyi nefesimiz yettiğince sürdüreceğimizin sözünü veriyor, desteğinizle bir fark yaratacağımızı düşünüyoruz.

''Sizler tespit edip belgeleyin, biz duyuralım... Tüm Türkiye duysun!'' diyoruz.

Bize ulaşmanız ve her türlü bilgi ve belgeyi bize ulaştırmanız için;

[email protected]

e-posta adresimiz 7 gün / 24 saat hizmetinizdedir.

İlginize şimdiden teşekkür ederiz.

Düne ait (3 Temmuz 2014) Soma haberimiz için burayı tıklayınız.

Kaynak:Haber Kaynağı