BU KENTLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

BU KENTLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yurt çapında devam eden ağır hava koşulları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bir çok ilin valileri kentlerinde bulunan okullarda kar tatili uygulamasına gitti. İşte o iller

NEVŞEHİR'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Nevşehir'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

KOCAELİ'NDE OKULLAR BİR GÜNLÜĞÜNE TATİL EDİLDİ

Kocaeli il genelinde özellikle gece yarısından sonra etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm okullar bugün tatil edildi. 
Kocaeli'de iki gün önce yüksek kesimlerde başlayan, gece yarısından itibaren deniz seviyesinde de etkili olan kar yağışı trafiği de olumsuz etkilemeye başladı. Kocaeli Valiliği de aldığı kararla, il genelinde tüm okulların bugün için bir günlüğüne tatil edildiğini duyurdu.

kocaeli-kartepe-de-kar-yagisi-okullar-tatil-mi.jpg

SAKARYA'DA 10 İLÇEDE OKULLARA BİR GÜNLÜK TATİL KARARI

SAKARYA ve çevresinde gece geç saatlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sakarya merkez ilçelerde okullara 1 günlük tatil kararı verildi. Tatil kararının sabah saatlerinde alınması öğrencileri zor durumda bıraktı.

foto-galeri-kopru-027.jpg

Sakarya Valiliği, okullardaki kar tatiliyle ilgili kararı ilçe kaymakamlıklarına bırakınca okulların kar tatili kararı da geç geldi. Özellikle merkezinde etkili olan kar yağışı ardından Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Erenler, Hendek, Karapürçek, Karasu, Sapanca Serdivan ve Söğütlü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün için tatil kararı alındı.

Ferizli, Kocaali Geyve. ilçelerinde sadece taşımalı sistemle eğitim yapan okullar için tatil kararı verilirken, Taraklı ve Kaynarca İlçesi'nde eğitime devam edilecek.

byogun_kar_yagisina_dikkat!_meteoroji_uyardi!b_manset-001.gif
KONYA'DA 18 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle 18 ilçede eğitime ara verildi.

Konya Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle Beyşehir, Derebucak, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Yalıhüyük, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarada bugün olmak üzere 1 gün, Ilgın ilçesinde ise bugün ve yarın olmak üzere 2 gün eğitime ara verildiğini açıkladı. Aynı zamanda kamu görevlisi engelliler, hamileler ve malül gaziler de bir gün idari izinli sayılacağı belirtildi. 

44970_3.jpg

KAYSERİ’ DE OKULLARA KAR TATİLİ

KAYSERİ'DE yoğun kar yağışı sürürken, meteoroloji verilerine göre yağışın yarın da devam edeceği bilgisi üzerine ilk ve orta dereceli okullar bugün öğleden itibaren 1.5 gün tatil edildi. Vali Orhan Düzgün başkanlığında toplanan İl Sağlık Kurulu, kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı ve yolların durumunu gözönüne alarak, il genelinde ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra yarım gün, yarın ise tam gün olmak üzere 1.5 gün tatil olmasını kararlaştırdı.

images-004.jpg


BİTLİS’ TE OKULLARA KAR TATİLİ

BİTLİS'te yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Tatvan ve Hizan'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Bitlis'te gece geç saatlerden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtilirken, yoğun yağış nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde, Tatvan ve Hizan'da ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı