BU GÖRÜNTÜLER ERDOĞAN’IN KARİZMASINI FENA ÇİZECEK!

BU GÖRÜNTÜLER ERDOĞAN’IN KARİZMASINI FENA ÇİZECEK!

Takiyenin Babasını Erdoğan Yapmış!

Neredeyse konuşmasında cemaati eleştirirken, "Bunlarda takiye, yalan ve iftira var" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1995 yılında yaptığı bir konuşmada "Gerekirse papaz elbisesi bile giyerim" ifadeleriyle, takiyeyi bir siyaset tarzı olarak benimsediği ortaya çıktı.

Rotahaber.com sitesinin haberine göre; Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, "Biz bu toplumun içinde yeni bir nizamı hakim kılmanın mücadelesi içindeyiz. Neydi o mücadele? Zamana ve zemine göre değişmeyen doğrunun iktidar olmasıdır. Bu mücadeleyi iktidara getirme noktasında, eğer benim emir komuta merkezim bana papaz elbisesi giymen gerekiyor, diyorsa yaparım dedim. Papaz elbisesi dahi giyerim. Bu var mı usulün içinde? Var tabii ki." demişti.

EMİR KOMUTA MERKEZİ

Erdoğan'ın bu sözleri 2002 yılında AKP Genel Başkanı olduğunda ortaya çıkarılmış ve Milliyet gazetesinde de "İşte Tayyip'in takiyesi" başlığıyla yerini almıştı. Erdoğan bu sözleri soran gazetecilere "Bana 14 Ağustos 2001 sonrasını sorun. Geçti o işler." diyerek geçiştirmişti. Ancak Erdoğan'ın "emir komuta merkezi" ifadesiyle nereyi kastettiği ise anlaşılamamıştı.

MEĞER TAKİYENİN DE USTASIYMIŞ

Erdoğan'ın "bir siyaset usulü" olarak takiyeyi benimsemesi, "Meğer takiyenin de ustasıymış" yorumlarına sebep oldu.

İşte Erdoğan'ın o sözleri:

 

Kaynak:Haber Kaynağı