BOZDAĞ'DA MAHSUR KALAN 19 DAĞCIYA ULAŞILDI

BOZDAĞ'DA MAHSUR KALAN 19 DAĞCIYA ULAŞILDI

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, 1 kişinin hayatını kaybettiği Bozdağ tırmanışında mahsur kalan 19 dağcı uzun çalışmalar sonucu ulaşıldı.

 

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'da tipi nedeniyle mahsur kalan 19 dağcıya yaklaşık 15 saat sonra ulaşıldı. Dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

MAHSUR DAĞCIDAN 'DONUYORUZ KURTARIN' FERYADI

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, 1 kişinin hayatını kaybettiği, Bozdağ tırmanışında mahsur kalan 19 dağcının yakınları sağlıklı bilgi alabilmek için kurtarma ekiplerinin bulunduğu Bozdağ eteklerindeki konaklama kulubesine geldi. Bu sırada Kıymetli Duran, mahsur 19 dağcıdan birisi olan yakını İbrahim Bedir'e telefonla ulaştı.

DONUYORUZ BİZİ KURTARIN

Telefonun hoparlörü açık konuşan Duran'a mahsur kalan İbrahim Bedir, "Donuyoruz bizi kurtarın" diye bağırarak yardım istedi. Daha sonra bulundukları yerle ilgili verdiği bilgiler Vali Mustafa Toprak Başkanlığında kurulan kriz masasına aktardı.

DAĞCILIK KULÜBÜ ÜYESİ AÇIKLAMA YAPTI

İzmir'in ödemiş ilçesindeki Bozdağ'da mahsur kalan 19 dağcının bağlı bulunduğu Mevsim Dağcılık Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Çetinkaya olayla ilgili açıklama yaptı. Dağcıların dönüş yolunda kaybolduklarını söyleyen Çetinkaya, "Bizim spor kulübümüzde A, B ve C gruplarına ayrılmış dağcılar var. A grubu hafif güzergahta yürüyüş yaparlar. B grubu biraz daha zorlu güzergahta yürür, C grubu ise daha zorlu ve çok sert bir güzergahta tırmanış gerçekleştirirler. İşte bu C grubunda bulunan arkadaşlar zirveye çıktıktan sonra, geri dönüş yolunda tipiden ve yoğun sisten dolayı yollarını kaybetmişler.

img_0054.jpgARŞİV FOTO

Aslında kayboldukları noktada beklemeleri gerekiyordu. Ancak bunlar sığınacak bir yer bulmak için güzergahlarından ayrıldıklarını tahmin ediyorum. Bundan dolayı da ekipler yerlerini bulmaya çalışıyorlar. Benimde bir yakınımda var içlerinde, sağ salim kurtulacaklarına inanıyorum" dedi.

48 YAŞINDA DÜRDANE SERİNGEÇ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İzmir'in'in Ödemiş İlçesi'ndeki, faal olmayan bir kayak tesisinin de bulunduğu Bozdağ'a gruplar halinde düzenlenen yürüyüş sırasında 48 yaşındaki Dürdane Seringeç düşerek yaralandı ve askeri helikopterle getirildiği Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Aynı bölgede bir süre sonra tipide mahsur kalan 19 dağcıyı kurtarma çalışması başlatıldı.

HELİKOPTERLE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Bazı dağcılık kulübü üyeleri, birbirleriyle iletişime geçerek bugün gruplar halinde İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'a yürüyüş düzenledi. Faal olmayan Bozdağ Kayak Tesisleri'nin üst tarafındaki bölgeye çıkan grupta bulunanlardan 48 yaşındaki Dürdane Seringenç, bugün öğle saatlerinde düşüp yaralandı. Seringenç, Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterle bölgeden alınarak Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Seringenç kurtarılamadı.

Kaynak:Haber Kaynağı