BÖYLE SKANDAL GÖRÜLMEDİ

BÖYLE SKANDAL GÖRÜLMEDİ

Açıklama yapacakmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) işçi simsarlarının yaptıği gibi danışmanı ve sekreterinin maaşlarından haraç alan AKP’li milletvekilinin diğer danışmanının maaşından da haraç kestiği belirlendi.

ARABASININ TAKSİDİNİ ÖDETMİŞ

Doğu illerinden AKP’li bir kadın milletvekilinin, danışman ve sekreterinin kendi sayesinde iş bulması ve yüksek maaş alması gerekçesiyle, satın aldığı makam arabasının taksidinin 800 liralık bölümünü danışmanı ve sekreterine ödettiği ortaya çıkmıştı.

Milletvekilinin işçi simsarları, dayıbaşları gibi komisyon alması olayı daha da büyüdü. Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre; makam arabasının taksidini maaşından haraç kesilerek ödenmesine karşı çıkan danışmanı işten atan AKP'li milletvekili, bu kez 800 liralık taksidin tamamını diğer danışmanına ödetmeye başladı. İkinci danışman D.B.B., milletvekilinin istediği haracı bir süre ödedi. Ancak sonunda dayanamayarak işten ayrıldı.

MİLLETVEKİLİ AÇIKLAMA YAPACAKMIŞ

TBMM’de danışman ve sekreterlerinden haraç keserek havuz oluşturan milletvekilinin kim olduğu araştırılırken, söz konusu milletvekili Taraf’a, konuya ilişkin açıklama yapmayacağını söyledi.

Milletvekili, işten attığı danışman ile istifa edenen danışmanının yerine yeni danışmanlar aldı. Söz konusu danışmanların da havuza katkı sağlayıp sağlamadığı ise bilinmiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı