Boğaz Yine Kıpkırmızı

Boğaz Yine Kıpkırmızı

BU KANLAR BOĞAZA NASIL KARIŞIYOR SORUSU

Her kurban bayramında olduğu gibi boğaz yine kırmızıya boyandı. Olaya şahit olan yurttaşlar yine tepki gösterdi. Ancak boğazın rengini değiştirecek kadar çok atık nereden ve nasıl denize ulaşıyor. "Boğaza atık su mu bırakılıyor" sorusu yine yanıtsız kaldı?
Sonuçta İstanbul Boğazı'nda her kurban bayramında yaşanan manzara tekrar yaşandı. Vatandaş yine  "nasıl oluyor"  şaşkınlığı yaşadı.
 
KIRMIZIYA BOYANDI
 
 Kesilen kurbanlıkların kanları, kanallar yoluyla Beylerbeyi'nde İstanbul Boğazı'na ulaştı. Gezinti yapan vatandaşlar Boğaz'da oluşan manzaraya karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ankara’dan geldiklerini ve çay içmek için Boğaz’a geldiklerini söyleyen bir aile, "Bu görüntüler hiç hoş değil. Kesilen kurbanların kanları toprağa akıtılmalı, yetkililer önlem almalı" diye konuştular.
 

BAŞKA NELER KARIŞIYOR
 
Her yıl tekrarlanan bu görüntüler aslında bir soruyu da gündeme getiriyor.Acaba boğazı kırmızıya boyacak kadar deniz suyuna karışan bu atıklar nereden ve nasıl geliyor. Daha vahim başka bir soru ise şu? Kurban bayramında boğaza karışan kan kırmızı olduğu için farkedebiliyoruz,kanın karıştığı yollardan boğaza hangi sağlıksız atık sular karışıyor. Her yıl gazete manşetlerine konu olan bu olay tekrarlanıyor ama sorumlular hiç bir şey yapmıyor.