BODRUMLU KADINLARI YERİ YERİNDEN OYNATTI

BODRUMLU KADINLARI YERİ YERİNDEN OYNATTI

BODRUM'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen şarkılı, türkülü yürüyüşle, kadına yönelik şiddete tepki gösterildi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bodrum Kadın Dayanışma Grubu ve Bodrum Kent Konseyi'nin düzenlediği...

BODRUM'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen şarkılı, türkülü yürüyüşle, kadına yönelik şiddete tepki gösterildi.

BİNDEN FAZLA KADIN KATILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bodrum Kadın Dayanışma Grubu ve Bodrum Kent Konseyi'nin düzenlediği yürüyüşe yaklaşık 1400 kadın katıldı. Tepecik Camii önünde ellerinde dravul, trompet, mızıka, düdük ve kadını temsil eden mor renkteki 400 metre uzunluğundaki şeridi taşıyan kadınlar, sık sık 'Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa', 'Erkekler vuruyor, devlet koruyor', 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor' sloganları attı.

RAPUNZEL SAÇLARINI KESTİR

Kadınlar ellerindeki 'Rapunzel saçlarını kestir', 'İsyan', 'Sokaklar kadın görsün', 'Kadın, özgürlük, yaşam', 'Beden benim karar benim yaşam benim sana ne', 'Kadınlar kadındır, çiçek senin babandır', 'Prens bekle seni kurtarmaya geliyorum', 'Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz' yazılı dövizler taşıdı. Kadınların yaklaşık 1.5 kilometre süren ve İskele Meydanı'nda sona eren yürüyüşünde, çoğu kadın olan polisler önlem aldı. Kadınların yürüyü sırasında oluşan renkli görüntülere Neyzen Tevfik Caddesi'nden geçen sürücüler kornalarını çalarak destek verdi.

KADIN HAKLARI LAFTA VE KAĞITTA KALIYOR

Bodrum Kadın Dayanışma Gurubu adına konuşan Figan Şendikmen, "Her üç dakikada bir kadının öldürüldüğü bir ülkede, kadının yaşamı çok zor. Kadın hakları lafta kağıtta kalıyor. Sadece kağıtlarda kalan, uygulamalarda bir türlü hayata geçmeyen eşitlik ilkesi ve adalet ilkesinin tüm alanlarda uygulanması talebiyle meydanlara çıktık. Lafta, yazıda kalan yasalar ve tedbirler istemiyoruz" dedi. Kadınlar daha sonra dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı