Bodrumda vatandaşların ' Halk Plajı ' isyanı

Bodrumda vatandaşların ' Halk Plajı ' isyanı

Bodrum Kaymakamlığı mal Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartılarak kiralanmak istenen Gündoğan halk plajı için vatandaşlar ayağa kalktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Gündoğan mahallesindeki halk plajının bir bölümünün Mal Müdürlüğü tarafından 30 yıllığına kiralanmak istenmesine tepki gösteren yurttaşlar, ihalenin iptalini istedi. 

BİRİLERİNE RANT SAĞLANMAK İSTENİYOR

Bodrum'un Gündoğan mahallesindeki halk plajının 408 metre uzunluğundaki bölümünün Bodrum Mal Müdürlüğü tarafından 14 Kasım'da 71 bin lira muhammen bedelle kiralanmak üzere ihaleye çıkartılacağının duyurulması tepkilere neden oldu.

Bodrum Kaymakamlığı önünde dün toplanan yurttaşlar halkın kullanımına açık plajın bir bölümünün kiralanmak istenmesinde kamu yararı olmadığı, tamamen birilerine rant sağlama amacı taşındığını ileri sürdü. 

İHALENİN İPTALİNİ İSTİYORLAR

İhalenin iptal edilmesini isteyen vatandaşlara bazı demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Ardından eyleme katılanlar, tek tek Kaymakamlık binasına girip tepkilerini dile getiren dilekçelerini teslim etti.

Eyleme katılanlardan 77 yaşındaki Gültekin Kural, "Emekli olup, 10 yıl önce Gündoğan mahallesine yerleştim. Halkın yoğun biçimde kullandığı bir sahil, kıyı kenar çizgisinin içinde olmasına rağmen özel bir site tarafından kiralanarak tamamen rant uğruna sahiplenilmek isteniyor. 

HALKA AİT YERİ GASP ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Yani biz emekli, işçi, memurların gelip de orada yazın denize girebileceği halka ait olan yeri gasp etmeye çalışıyorlar. Üstelik meşru yollarla, ihale ile bunu yapmaya çalışıyorlar. Bu yapılacak icraatlar halka değil bir avuç mutlu azınlığa hizmettir" dedi.

Halk plajından 20 yıldır denize girdiğini belirten Sevinç Baştürk de "Burası halkın yoğun olarak kullandığı bir plaj. Ecri misil ödeyerek birçok otel ve restoran zaten sahilleri işgal ediyordu. Şimdi, devlet eliyle bu işgal resmileştirilmek, adeta halk plajı halka kapatılarak, 1.5 milyon dolarlık villaların bulunduğu özel bir siteye 30 yıllığına kiralanmak isteniyor. 

KAMU MALINI KİRALAMAK

Kamu malının kiralanmasında hiçbir kamu yararı yoktur. Sadece milyon dolarlık villa satın alan 40-50 kişi, halk plajının ortasında etrafı çevrilmiş vaziyette özel olarak plajı kullanabilecektir. Yani tamamen rant uğruna yapılacak bir ihaledir. Bu ihalenin iptal edilmesi için buradayız" diye konuştu.

İlgili Haberler