BİR TÜRK BANKASI DAHA YABANCIYA SATILDI

BİR TÜRK BANKASI DAHA YABANCIYA SATILDI

Dünya'nın en büyük bankası Türkiye'ye adım attı...

Tekstilbank'ın sahibi GSD Holding bankayı Çinlilere sattığını açıkladı


Çin’in dev bankası ICBC (Industrial and Commercial Bank of China) Tekstilbank’ın yüzde 75,5 hissesini satın almak üzere anlaştı. ICBC aktif büyüklük açısından dünyanın en büyük bankası konumunda. Bu satın almayla dünyanın en büyük bankası Türkiye bankacılık sektörüne adım atmış oldu. Satın alma haberinin ardından GSD Holding’in ve Tekstilbank’ın hisseleri işleme kapatıldı.
Tekstilbank’ın sahibi GSD Holding tarafından Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’nda yapılan açıklamada Çinli Industrial and Commercial Bank of China ile Tekstilbank’ın yüzde 75.5 hissesinin satışı konusunda anlaşıldığı belirtildi.

TEKSTİLBANK'IN HİSSELERİ İŞLEME KAPATILDI


Tekstilbank için değerlemenin 669 milyon lira üzerinden yapıldığı bildirildi.
ICBC’den yapılan açıklamada geri kalan Tekstilbank hisseleri için çağrı yapılabileceği belirtildi.
ICBC 3 trilyon 62 milyar liralık aktif büyüklüğü ile dünyanın en büyük bankası konumunda.
Hisse alımının GSD Holding hissedarlarının onayını gerektirdiğini belirten ICBC, anlaşmanın Haziran başına kadar yapılması beklenen GSD Holding genel kurulunda hissedarların onayına sunulacağını da açıkladı.
GSD Holding’den KAP’a yapılan açıklamada, GSD Holding ile ICBC arasında bugün imzalanan sözleşmeye göre, satış bedelinin, işlemin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen TCMB döviz kuruna göre hesaplanarak dolar olarak tahsil edileceği ifade edildi.
Açıklamada, sözleşmenin, Çin ile Türkiye’deki yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmasıyla geçerlilik kazanacağı belirtildi.
Öte yandan ICBC’nin Tekstilbank’ı satın aldığı haberinin duyurulmasının ardından GSD Holding’in ve Tekstilbank’ın hisseleri işleme kapatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı