Bir oğlum asker, bir oğlum dağda

Bir oğlum asker, bir oğlum dağda

PKK'nın kaçırdığı ve yarın serbest bırakılacağı belirtilen 8 kamu görevlisi arasında bulunan er Reşat Çeçan'ın annesi Fatma, babası Cemal Çeçan, oğullarını teslim almak için Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'na geldi.

Baba Çeçan, "Bir oğlum askerdi. Bir oğlumda dağdadır. Bu barış sürecine destek veriyorum. Artık barış olsun 33 yıldır savaş oluyor. Bu savaş sona ermesini istiyorum" dedi.

BİR OĞLUM ASKER, BİR OĞLUM DAĞDA

PKK'nın çeşitli tarihlerde kaçırdığı ve yarın serbest bırakılacağını açıkladığı 8 kamu görevlisinin aileleri Silopi'den Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'na gelmeye başladı. Kaçırılan askerlerden Şanlıurfalı er Reşat Çeçan'ın annesi Fatma, babası Cemal Çeçan, oğullarını almak için Habur Sınır Kapısı'na geldi. Baba Çeçan, burada gazeetcilere yaptığı açıklamada, oğluna kavuşmak için sınır kapısına geldiğini belirterek, "Bir oğlum askerdi. Bir oğlumda dağdadır. Bu barış sürecine destek veriyorum. Artık barış olsun 33 yıldır savaş oluyor. Bu savaş sona ermesini istiyorum. Ben bütün siyasi örgütlere sesleniyorum. Bu savaşı bitirsinler. Bu savaşta bütün insanlar ölüyor. Dağdaki de bizim evladımız, askerimizde polisimizde bizim evladımızdır. Oğlumuzu buraya getirecekler. Ama eve ne zaman götüreceğiz bilemiyorum. Oğluma kavuşmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.
Anne Fatma Çeçan da, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Barış istiyoruz. Annelerin yüreği artık yanmasın. Barışı sağlayanlardan Allah razı olsun. Bu süreçte içimiz rahatladı. Çünkü kardeş kardeşi vuruyordu. Umarım bu son bulur. Bir daha böyle acılar yaşanmasını asla istemiyorum, barışı sağlayanlardan Allah razı olsun" dedi.

Aile daha sonra kimlik kontrolünün ardından Habur Sınır Kapısı içine alındı. Gelen aileler için Habur Sınır Kapısı içinde bir yer düzenlendiği ve burada kendilerinin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi.