Bir Muhalif Haber Sitesi Daha Kapatıldı

Bir Muhalif Haber Sitesi Daha Kapatıldı

.

SANSÜRE TAM GAZ DEVAM


Gezi ve 17 Aralık Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından Erdoğan'ın en çok şikayet ettiği konuların başında gelen internete sansür uygulaması sürüyor. AKP'nin mecliste konu ile ilgili yasal düzenleme çalışmaları devam ederken diğer yandan muhalif haber siteleri teker teker kapanmaya başlandı. Gezi olayları sırasında sokaktan görüntülü haberler vermekle tanınan Vagustv adlı sitenin yayınları durduruldu. Sırada hangi haber sitelerinin olduğu ise bilinemiyor. Bu gün çeşitli gazetelerde yer alan haber şöyle.
 
Serdar Akinan'ın vagus.tv web sitesine erişim yasağı geldi Gazeteci Serdar Akinan’a ait vagus.tv internet sitesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla TİB tarafından kapatıldı.



GAZETECİ SERDAR AKİNAN'A AİTTİ



TİB’in internet sitesinde erişim engellerinin sorgulandığı sayfada vagus.tv için “Bu İnternet sitesi (vagus.tv) hakkında İstanbul CBS’nin  16/01/2014 tarih ve 2012/656 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından KORUMA TEDBİRİ uygulanmaktadır.” denildi.


Serdar Akinan twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Şaşırdık mı? Hayır? Vagus.tv engellendi…:) ulaşılamıyor…Neden? Bir düşünün bakalım… Vagus.TV adresi artık yasaklı… :) Ayda 1.5-2 milyon tekil ziyaretçinin geldiği Vagus neden engelli?” dedi.