BİR DEĞİL 2 DEĞİL 117 BİN TAŞIMALI SEÇMEN

BİR DEĞİL 2 DEĞİL 117 BİN TAŞIMALI SEÇMEN

117 bin taşıma seçmen ortaya çıktı.

Bir seçim skandalı da Kocaelin'de çıktı.

30 Mart Yerel Seçimleri’nde birçok ilde hile yapıldığının, muhalefet partilerinin oylarının çalındığının anlaşılmasının yarattığı gerginlik sürerken, bu kez “taşıma seçmen” skandalı patlak verdi. Ortaya atılan iddialar öyle böyle değil. Bir örnek verecek olursak, Seçmen sayısı 227 olan bir sandıktan AKP'ye tam 728 oy yazılmış durumda. MHP seçimlerin yenilenmesini istiyor.

117 BİN TAŞIMA SEÇMEN BİRDEN


MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, pazar günü yapılan yerel seçimlerde, 1 milyon 177 bin seçmene sahip Kocaeli'de, ikameti bulunmadığı halde 117 bin kişinin il genelinde oy kullanarak hile yapıldığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.
 
30 Mart Yerel Seçimleri’nde birçok ilde hile yapıldığının, muhalefet partilerinin oylarının çalındığının anlaşılmasının yarattığı gerginlik sürerken, bu kez “taşıma seçmen” skandalı patlak verdi. Seçim kazandığı açıklanan AKP Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun bugün böbürlene böbürlene 2009 seçimlerinden 110 bin fazla oy aldıklarını söylediği Kocaeli’de listelerden tam 117bin taşıma seçmen çıktığı bildirildi. MHP, seçimlerin yinelenmesini istedi. İstanbul Sultangazi’de de bir evde taşıma seçmenler çıktı.

Özgür Kocaeli gazetesinin haberine göre; MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, 1 milyon 177 bin seçmene sahip Kocaeli'de, ikameti bulunmadığı halde 117 bin kişinin il genelinde oy kullanarak hile yapıldığı iddiasıyla İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

“AÇIKÇA HİLELİ İŞLEM”

Bir grup partili ile birlikte Kocaeli Adliyesi'ne giden MHP İl Başkanı Aydın Ünlü'nün, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nda verdiği dilekçesi şöyle:

"Ekte sunduğumuz veriler incelendiğinde görüleceği üzere takriben 117 bin civarında Kocaeli'nde ikametgahı olmayan ancak seçmen listesinde olup ta oy kullanan kişiler tarafımızca tespit edilmiş olup, bu husus açıkça yasaya aykırıdır. Açıkça hileli bir işlemdir. Yukarıda arz-ı ve izah ettiğimiz nedenlerden dolayı Kocaeli de ikamet etmeyen kişilerin Kocaeli'de seçmen olarak kabul edildiği ve oy kullandığından Kocaeli ilinde yapılan seçimlerin sağlıklı bir seçim olmadığından ve seçimlere hile karıştığından seçimlerin iptal edilmesini saygılarımızla arz ediyoruz."

Dilekçesini verdikten sonra bir açıklama yapan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, "Seçim Kurulu'na biz itirazımızı verdik. İsimler de verildi. İsimler tek tek muhtarlıklara bakılarak olup olmadığı araştırılacak. Onlar da olup olmadığını görecek. Bu seçimde şaibe vardır. Belediye başkanlıklarında şaibe vardır. Bu seçimin tekrar edilmelidir" dedi. 

Başvuruyu değerlendirecek olan il seçim kurulu kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

SULTANGAZİ’DE TAŞIMA SEÇMENLER

Sözcü’nün haberine göre; 30 Mart 2014 Yerel seçimleri bir çok ilde ve ilçede skandallara sahne olmaya devam ediyor. Bu kez de İstanbul’un Sultangazi ilçesi Cebeci mahallesinde bir vatandaşın evine gelen ve ikameti Sultangazi’de bulunmayan seçmenler ortaya çıktı. Vatandaş, oy pusulalarının seçime 3 gün kala eline geçtiğini söyledi. Seçimin ardından bu oy pusulalarını sorgulayan vatandaş, kişilerin o bölgedeki bir okulda oy kullandığını tespit ettiğini vurgularken, muhtar adayı da yaşanan olayı doğruladı.

SEÇMEN SAYISI 297, AKP’YE OY 728

Bu arada, Ankara’da ortaya çıkartılan tutanakların ilçe seçim kurullarındaki birleştirme tutanaklarına geçirilirken yapılan oy hırsızlığının en dikkak çekici Ankara Kazan’da yaşandı. 

Zaman’dan Suat Özçelik’in haberine göre; 1117 No’lu sandıkta kayıtlı seçmen 297 iken, AKP’ye çıkan oy miktarı 728.

Twitter’daki “@yasemndemir” isimli kullanıcının paylaştığı bir tweet de, İstanbul 4032 sayılı sandıktaki oyları gösteriyor ve Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sistemine yanlış sayı girildiğini belgeliyor. Buna göre müşahitlere verilen sandık oy tutanaklarında CHP’nin oyu 243 olarak görünürken YSK’ya CHP’nin oyu 209 olarak giriliyor. 

İşte Sultangazi’deki taşıma seçmenleri ortaya çıkartan vatandaşın anlattıkları:


 

gazeticleronline

Kaynak:Haber Kaynağı