BİR AVRUPALIDA DAHA EBOLA VAKASI

BİR AVRUPALIDA DAHA EBOLA VAKASI

NORVEÇ Sınırsız Doktorlar Birliği, Siera Leone'de görevli Norveçli bir doktorun Ebola'ya yakalandığını açıkladı.Sınırsız Doktorlar Birliği Genel Sekreteri Anne Cecilie Kalteborn VG gazetesine yaptığı açıklamada "Siera Leone'de görevli...

NORVEÇ Sınırsız Doktorlar Birliği, Siera Leone'de görevli Norveçli bir doktorun Ebola'ya yakalandığını açıkladı. Böylelikle Avrupa'lı Ebola vakası 2 ye çıkmış oldu. Epola virüsünün bilinen bir tedavi yöntemi bilinemiyor.

2. AVRUPALI VAKA

Sınırsız Doktorlar Birliği Genel Sekreteri Anne Cecilie Kalteborn VG gazetesine yaptığı açıklamada "Siera Leone'de görevli bir üyemiz Ebole virüsüne yakalandı. Yapılan testler pozitif çıktı ve kanamalı ateşli Ebola virüsü tespit edildi" dedi.

UÇAKLA NORVEÇ'E YOLA ÇIKARILDI

Olayın ardından Siera Leone'de görevli Norveçli doktor bir ambulans uçakla başkent Freetown'dan alınarak Norveç'e doğru yola çıkarıldı. Söz konusu doktorun bu gece veya yarın Oslo'da olması bekleniyor. Kalteborn yaptığı açıklamada, "Meslektaşımızı bir an önce Norveç'e getirmeye çalışıyoruz. Kendisi hafta sonu kötüleştiğini söylemiş ve bunun üzerine yapılan testlerde hastalık ortaya çıkmış. Ateş, bulantı ve kusmalardan sonra alarm verildi. Hastalığın kesinleşmesi üzerine karantinaya alındı. Kendisi Siera Leone'nin ikinci büyük kenti Bo'da görevliydi"dedi.


Bölgede görevli 30 sağlık personelinin teste tabi tutulduğu ve hastalığa yakalanıp yakalanmadıkları konusunda kontrolden geçirilmeye başlandıkları bildirildi. Geçtiğimiz günlerde bir İspanyol hemşire de tedavi ettiği papazdan Ebola bulaştığı için İspanya'ya getirilmiş ve birkaç gün sonra ölmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı